Magazin > VIP
9452 ogledov

Luka Jezeršek trpi za to motnjo

Luka Jezeršek POP-TV-2
Ste to vedeli?

V oddaji MasterChef Slovenija so se preselili v osnovno šolo MasterChef. Sodniki so ob tej priložnosti razkrili nekaj skrivnosti iz šolskih klopi

Bine je povedal, da je bil na začetku povprečen, potem pa: "Do šestega razreda sem bil super – nisem izstopal ne levo in ne desno. V sedmem razredu pa sezul elastične copate, si nadel drsalke, karirasto srajco, vojaški ruzak, znak za mir ... Nirvana, Guns'n'Roses in babe," je v smehu priznal Bine. Luka ga je začudeno vprašal po dekletih: "Že v sedmem razredu?« Bine je priznal: »Potem nisem več blestel."

Karimova osnovna šola je bila ožigosana s selitvami: "V času moje osnovne šole smo se selili, tako da sem bil v treh letih na treh različnih šolah. Prvi in drugi razred ena osnovna šola, od tretjega do petega sem bil v Alžiru, potem pa smo se vrnili nazaj v Slovenijo, kjer sem končal osnovno šolo. Ko sem prišel v Alžir, si lahko predstavljata, tam nikogar ne poznaš, ne znaš govoriti njihovega jezika, ne poznaš kulture in v dveh letih sem se naučil tekoče govoriti dva jezika – francoščino in arabščino. Arabskega jezika sicer ne znam več." Karim je še povedal, da tam niso imeli šolskih malic, ampak so si hrano prinesli od doma.
 
Luka pa je priznal, da je imel težave z branjem: "Jaz imam iz osnovne šole eno črno piko. Imam namreč disleksijo. Ko smo v prvem, drugem in tretjem razredu brali, smo imeli na steni en velik plakat, na katerem je bilo narisano drevo. Na plakatu je imel vsak svojega ptička in na mojem je pisalo Luka. In kolikor dobro si bral, tako visoko je ptiček po drevesu prišel. Moj ptiček je bil vedno bolj pri tleh, nikoli ni prišel v krošnjo," je priznal in dodal: "Danes je to smešno, ampak takrat pa res ni bilo."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.