Magazin > VIP
291 ogledov

Maja Ferme na skrivaj skočila v zakon

maja ferme
1/3
Osebni arhiv
Ena naših najuspešnejših modnih oblikovalk, Maja Ferme, je svojemu Igorju obljubila večno zvestobo, in to v razburljivem in romantičnem Tokiu!

Modna oblikovalka Maja Ferme je po petnajstih letih zveze skočila v zakon. S svojim izbrancem Igorjem sta v zakonski jarem skočila na skrivaj, in sicer aprila v daljnem Tokiu.

"Japonska me že od nekdaj navdihuje. Njihova kultura mi je blizu, ljudje so prijazni, spoštljivi in pri delu zelo natančni. V času, ko sva se poročila, so na Japonskem praznovali praznik češenj. Bilo je čudovito,“ je za Žurnal24 povedala Maja in razložila, zakaj sta se z Igorjem odločila za poroko daleč stan od Slovenije. "Bila sva na mnogih porokah, na katerih sva opazila, da se je treba z gosti ukvarjati, če želiš, da se počutijo dobro. Tako pa izgubiš čas za partnerja in tega si nisva želela. Hotela sva, da bi bil poročni dan le najin.“

Večno zvestobo sta si golobčka obljubila pod češnjevimi cvetovi, kjer sta si prebrala poročne zaobljube. Slavje je bila sicer kombinacija tradicionalnih slovenskih in japonskih običajev. "Torta je bila narejena po japonskih običajih, saj imam to torto najraje. Bila je iz zelenega čaja, okrašena z zlatimi lističi, za piko na i pa so ji bile dodane posebne začimbe, ki so značilne za to državo. Sicer sva se držala tudi običaja, da mora nevesta imeti nekaj novega, nekaj starega, nekaj izposojenega in nekaj ukradenega. Izmaknila sem podvezico. (smeh) V našem salonu imamo tradicijo, da neveste, ki pri nas naročajo obleke, na poti ven ukradejo podvezico z modro pentljico,“ je razložila in obljubila, da bodo poleti na svoj račun prišli tudi prijatelji in družinski člani, saj bo priredila veliko slavje.

Naredila kar pet oblek

Svojo obleko za najpomembnejši dan v življenju je Maja seveda oblikovala sama, in to ne le eno! "Naredila sem pet oblek. Prva je pristala na svetovnem izboru za Miss sveta, druga, ki je bila izvezena s češnjevimi cvetovi, je lani pristala v etnografskem muzeju, kjer je bila razstava oblek svetovno znanih oblikovalcev, dve pa so se znašle na tednu modne. Zadnjo pa mi je le uspelo odnesti na Japonsko,“ nam je v smehu razkrila svetlolaska, ki je pri oblikovanju poročnih oblek pozorna na več stvari. "Vedno je najbolj pomembno to, da so lahke, iz naravnih materialov, brez dolgih vlečk in da si v njej lahko ves dan. Moja je bila tradicionalna. Uporabila sem tridimenzionalno čipko, ki je v svetu trenutno zelo modna. Vedno poskušam združiti sodobne trende s tradicionalnim. Seveda je treba upoštevati tudi nevestino postavo.“

Igorja in Majo poročno potovanje še čaka. Tako kot vsako leto bosta odpotovala nekam, kjer še nista bila.

Kako je bilo na njunem potovanju in poroki na Japonskem, pa si lahko ogledate v galeriji.

Komentarjev 4
  • opa-cupa 11:18 18.februar 2016.

    Na sebi ima staro obleko, ki jo nosila 2 leti nazaj na Viktorjih. Samo čipko gor našila in jo prodaja za novo.

  • Papaja Popi 09:58 18.februar 2016.

    Poročila sta se aprila !In novica je šele danes prišla do vas.Vau, kako hitri ste.

  • Majazmaja 09:55 18.februar 2016.

    V Tokiu?! Uau, super :) Naj vama bo vedno lepo!