Magazin > VIP
2136 ogledov

Maja Keuc: Stvari, s katerimi se spopadamo, so daleč od enostavnih

maja keuc C.C.
Maja Keuc - Amaya pravi, da življenju sedaj veliko bolj zaupa, kot mu je prej.

Za Majo Keuc, ki sedaj ustvarja pod umetniškim imenom Amaya, je zares plodno leto. “Letos sem napisala več avtorske glasbe kot kadar koli. Zdi se mi, da sem še posebno veliko odkrila o sebi. Septembra sem podpisala pogodbo s produkcijsko hišo Baggpipe v Stockholmu, ki ima resnično sanjske studie in kjer sem po 5 letih končno našla ljudi, s katerimi se resnično čutim in ki čutijo mene. Tam pišem glasbo zase in druge. Trenutno končujem svoj material, ki ga imam namen strniti v enega ali dva mini albuma. Resnično se mi zdi, da sem po vseh teh letih iskanja našla sebe. Noro se veselim projekta!”

Maja v prihodnosti načrtuje več koncertov, saj jo nastopi v živo napolnijo z energijo. “Novo obdobje naznanja veliko čutne RnB/soul glasbe, ki je podkovana s čutnimi besedili, zapeljivimi ritmi in bogatimi vokalnimi aranžmaji. Poslušalcem si resnično želim dati vse,” pravi temnolaska, ki je že nekaj let živi na Švedskem. Kot je Maja pred časom povedala v intervjuju za naš medij, je bila na začetku svoje poti v tujini napačne poglede na glasbeno industrijo. “Imela sem določene predstave, kako deluje glasbena industrija. Ko pa enkrat prideš v ta krog, spoznaš, kaj vse je pomembno in da je talent le predpogoj. Od tega, da moraš imeti neko svojo zgodbo, da moraš izstopati ... To te kar zadene. Pridejo ljudje, ki te želijo po svojih predstavah "obrusiti", vsak te hoče postaviti v neko drugo luč … Moj največji izziv je bil, kako ohraniti sebe in se dovolj prilagoditi,” nam je zaupala meseca maja.

Maja Keuc, koncert ob dnevu Evrope Maja Keuc Magazin Maja Keuc: O posledicah nisem veliko razmišljala

Pevka pravi, da je sedaj veliko mirnejša. “Veliko bolj vem, kdo sem in sem zato mnogo mirnejša glede tega, kar prinaša prihodnost. Življenju veliko bolj zaupam in delam veliko več stvari, ki me izpopolnjujejo. V čem je drugače smisel? Veliko let sem imela "disease to please", ki me je pripeljala do tega, da sem morala malce ustaviti ploščo in se podati na raziskovanje same sebe. Veliko so me naučili tudi ljudje, s katerimi sem ustvarjala in da je glasba v veliki meri žal tudi business, če si želiš od nje živeti, kar pomeni, da se moraš začeti jemati resno. Nehala sem se bati, da bom zamudila priložnosti, sedaj jih raje ustvarjam sama.”

Maja je ob tem poudarila, da življenje glasbenika ni vedno enostavno. “Glasbena industrija ni za vsakega. Stvari, s katerimi se mentalno spopadamo samozaposleni glasbeniki, so daleč od enostavnih in včasih naš urnik nima konca ne kraja, zato sem morala poiskati svet, v katerem odklopim misli in se posvetim samo sebi. Joga in meditacija mi pri tem zelo pomagata, zato ju skušam vpeljevati v vsakdanjik. Pozitivnih učinkov je nešteto. Ne glede na to, koliko ur sem prejšnji dan pokonci, sem, ob 7.00 zjutraj na uri joge. Ta disciplina se je hitro prenesla tudi v glasbo.”

Maja bo veliko energije potrebovala, saj se podaja na turnejo. Datumi so objavljeni na njeni spletni strani www.amayamusicofficial.com.
koncert ob dnevu Evrope Magazin Maja Keuc: Poroko sva le prestavila
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.