Magazin > VIP
13908 ogledov

Maja Martina Merljak: "Zakaj imajo ljudje sploh otroke?"

Maja Martina Merljak Osebni arhiv
Igralka Maja Martina Merljak iskreno o tem, da vloge mama ni vzljubila že v prvem trenutku ...

"Sedaj mi je super in na polno uživam kot mama. In čeprav sem se na začetku, ko se mi je življenje zaradi materinstva obrnilo na glavo, spraševala, zakaj imajo ljudje sploh otroke, bi jih sedaj imela še pet. Sicer jih seveda ne bom, ker sem za takšno število malo prestara, zagotovo pa ne bom ostala samo pri enem - življenje z otrokom je enostavno prelepo. Jonatan je izjemno prisrčen otrok, resda hudo zahteven, ampak živahen in ljubek za pojest," o materinstvu skoraj dve leti po porodu pove igralka Maja Martina Merljak.

maja martina merljak Zvezde plešejo Magazin Zvezde plešejo : Nastop Maje Martine Merljak pod vprašajem?

In kako Maja, ki je znana kot velik deloholik, uskladi materinstvo in poklic svobodne umetnice?  "Jonatan je dopoldne vrtcu, kjer se ima super in to me pomirja. Še vedno imam na 'stand by' varuško za izredne razmere, čeprav jo zelo redko pokličem. Največkrat priskočijo na pomoč starši, še zlasti ob popoldnevih ali večerih, ko imam predstavo ali celodnevno snemanje. Na delo sem se vrnila že po šestih mesecih, sicer počasi, s sestankom ali predstavo tu in tam. Precej bolj naporno pa je bilo, ko sem plesala v šovu Zvezde plešejo, saj sem poleg oddaje vzporedno imela še kar nekaj drugih projektov in takrat brez pomoči z vseh koncev ne bi zmogla. Je pa definitivno res, da se vse da! Tudi biti umetnik in mama, če si le dobro organziran. Ne dovolim, da bi zaradi dela otrok trpel kakršnokoli pomanjkanje moje pozornosti. Tako da sem, kljub naravi svojega dela, res veliko z njim.  Ko pride  iz vrtca, ni telefona, ni računalnika, ni ničesar - sem izključno z njim. A zato moram delo pač nadoknaditi ob večerih, ko zaspi," pravi Maja in dodaja:  "Po dveh letih sva si s partnerjem ravnokar prvič privoščila oddih brez otroka, ampak zgodilo se nama to, kar se menda večini mladih staršev - po treh dneh sva že prosila, da nama ga pripeljejo. Ko sem ga spet videla, mi je šlo kar na jok. No, čez dve uri, ko sem ga že lovila po celi restavraciji, kjer je delal neumnosti, sem si pa spet želela malo miru."

Maja Martina Merljak | Avtor: Osebni arhiv Osebni arhiv

Za igralko je bilo sicer eno najbolj napornih obdobij odkar je mama, ko je plesala v Zvezdah plešejo: "Hja, če bi vedela, da bo tako, bi tisti čas kakšno stvar dala na stranski tir. Če bi se dalo. Verjetno se pa tako ali tako ne bi."  Po nekaj letih si je sicer privoščila premor od dela na televiziji, a pravi, da nova sezona vedno prinese nove izzive in projekte, mogoče tudi na TV. "Še vedno veliko igramo eno najbolj uspešnih komedij sezone, ki je resnično obnorela Slovenijo, Dekliščino,  jeseni bomo začeli z novo turnejo Cvetja v jeseni, največ pa se zagotovo posvečam svojim idejam in projektom, ki pa še niso v fazi, da bi jih razkrila svetu. Življenje me je izučilo in nerada govorim stvareh, preden postanejo  oprijemljive," dodaja.

Komentarjev 1