Magazin > VIP
3449 ogledov

Mama Ane Soklič čase, ko je ostala sama z otrokoma, jemlje kot preizkušnjo

Ana Soklič Anže Petkovšek Ana Soklič, zmagovalka Eme 2020.
Mama Mira o Bohinjki, ki nas bo zastopala na Evroviziji.

Savica je vas blizu Bohinjske Bistrice. Pri Sokličevih se ukvarjajo s turizmom, mama Mira pa zase pravi, da je morala prijeti za vsako delo, ko jim ni bilo lahko. Ana, naša letošnja pevka na Evroviziji, ima še brata, ki študira ekonomijo, mama Mira pa že na videz dokazuje, da ima lepa Bohinjka njene gene…

"Veste, ni nam bilo vedno lahko. In takrat sem delala v gozdu, prijela za vsako delo. Pridejo poglavja v življenju, ko so preizkušnje hude. Zato je uspeh naše Ane zdaj toliko večja nagrada. Pela je od nekdaj, prvič je pa javno nastopila na osnovnošolski »valeti«. No, jaz pa sem pela samo v zboru, Ana ima morda umetniške gene po očetu," pravi Mira Soklič, ki ji je zdaj  v veliko oporo njen drugi mož Mirjan, ki je v Bohinj prišel s Primorske in – zdržal: "Otroka sta nanj navezana, ker je njun pravi prijatelj!" pravi Mira, ki čase, ko je ostala sama z otrokoma jemlje kot preizkušnjo, ki pa jih je povezala. Zato je prepričana, da je družina tisto osnovno in zato jo veseli, da držijo skupaj.

ana soklič | Avtor: Miran Šubic Miran Šubic

"Kje ste bili novinarji, ko se je prebijala, sama prodajala posnetke svojih pesmi? Razumem, razumem: uspeh prinaša neke nove zahteve, a mi si želimo ostati taki, kot smo. V Bohinju se skoraj vsi poznamo, ljudje Ani privoščijo uspeh, ki si ga je zaslužila s trdim delom in talentom," pravi mama Mira in takoj zavrne našo trditev o izrazito pobožni družini, ker je eno tako izjavo dala Ana po zmagi: "Veste, vera je človeku lahko opora. Ana je bila v ZDA, na jugu in takrat je spoznala, kako sprejemajo vero predvsem temnopolti v Atlanti oziroma tistem delu ZDA. To je nanjo naredil vtis, tu doma pa smo čisto običajna družina, ki se zbere za božič in res nismo izrazito pobožni, kot bi morda kdo lahko sklepal. Ampak v Bohinju je to del tradicije, to je naše okolje, v njem in z njim živimo…"

Ana je očitno umetnica, ampak: potico zna speči?
"Seveda jo zna in vedno ji je »ratala«! Priznam, vse sem ji lepo napisala: vsuj tole tja, dodaj toliko tega…pa je šlo," pravi mama Mira, ki je delala štiri desetletja v Gozdnem gospodarstvu na Bledu, doma pa imajo tudi turistične apartmaje. "Dela mi ni manjkalo nikoli. Je bilo treba iti v službo pa za goste poskrbeti pa otroka….z dobro voljo človek vse premaga!" nam je povedala Mira Soklič, ki bo seveda z vso družino stiskala pesti, ko bo Ana z njeno pesmijo Voda stopila na enega največjih odrov na svetu – evrovizijskega: "Veste, dolgo se je trudila, poskušala, zdaj ji je uspelo in ponosna sem nanjo in vsi njeni tudi!" Ja, ne pravijo zaman, da ženska podpira tri vogale pri hiši in naša prijazna sogovornica jih zagotovo!

ana soklič | Avtor: Miran Šubic Miran Šubic

Komentarjev 1
  • maresem 09:44 15.marec 2020.

    Želim ji vso srečo....