Magazin > VIP
2008 ogledov

Manekenka za večje številke: "Sem anoreksična“

Tess Holliday Profimedia
Znana manekenka za večje številke Tess Holliday je razkrila, da je zbolela za anoreksijo nervozo.

Američanka Tess Holliday je razkrila, da ima motnjo prehranjevanja. "Sem anoreksična in okrevam. Tega se ne sramujem več. Sem rezultat kulture, ki slavi suho telo in na podlagi tega ocenjuje tvojo vrednost. Sedaj pišem svojo zgodbo. Končno sem sposobna poskrbeti za telo, ki sem ga celo življenje kaznovala, in končno sem svobodna,“ je zapisala na Twitterju.

Po objavi sporočila je zvezdnica dobila veliko sporočil, v katerih so ji sledilci izrekli podporo. "Hvala vsem za ljubezen, ki sem jo danes prejela. Takega odziva nisem pričakovala. Solidarnost mi pomeni več, kot si lahko predstavljate. Všeč mi je, kadar me splet preseneti na pozitiven način,“ se je Tess zahvalila za prijazne besede.

Pri anoreksiji gre za resno motnjo prehranjevanja, ki lahko vodi celo v smrt. Bolniki poskušajo s stradanjem ali pretiranim telesnim udejstvovanjem svojo težo držati na čim nižji ravni.

Tess, ki je diagnozo dobila od psihiatra, pa po objavi svoje zgodbe ni dobila le pozitivnih odzivov. Napadale so jo celo osebe, ki so imele anoreksijo, in jo obtožile laganja. "Sem debela, a zagovarjam raznolikost in večja telesa. Mislim, da so bili ljudje zmedeni, ko sem povedala, da imam anoreksijo,“ je povedala 35-letnica in dodala, da to zmedo razume, saj ne ustreza običajni sliki bolnika z anoreksijo. "To mi pove, da gre za večjo težavo.“

Odziv javnosti je pokomentirala nutricionistka Anna Sweeney, strokovnjakinja za motnje prehranjevanja. "Če mislite, da se večina motenj prehranjevanja kaže navzven, se motite. Ne kažejo se vse na enak način.“

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.