Magazin > VIP
63 ogledov

Mark Zuckerberg postal očka

Mark Zuckerberg Facebook
Mark Zuckerberg je tako srečen, da je postal očka, da bo skoraj vse svoje premoženje – približno 45 milijard - namenil reševanju težav na svetu.

Mark Zuckerberg in njegova žena Priscilla Chan sta pretekli teden dobila hčerko, ki sta jo poimenovala Max. Deklica, ki se je sicer rodila že pretekli teden, veselo novico pa je šef Facebooka sporočil šele včeraj, je ob rojstvu tehtala 3,5 kilograma.

Ob novici, da že pestujeta svojega otroka, sta ponosna starša še povedala, da bosta 99 odstotkov delnic Facebooka namenila v dobrodelne namene, na primer za izboljšanje izobraževanja otrok in boju proti boleznim. V ta namen sta ustanovila novo organizacijo Chan Zuckerberg Initiative, ki se bo posvetila tem ciljem, ki sta jih Mark in Priscilla poimenovala "razvoj človeškega potenciala in promocija enakosti“.

"Kot vsi starši si tudi midva želiva, da bi odraščala v boljšem svetu,“ sta slavna zakonca zapisala v pismu svoji hčerki, ki sta ga objavila na Facebooku in dodala, da bodo za dosego ciljev potrebne dolgoletne investicije, saj težav ne moremo rešiti čez noč.

Par delnic ne bo prenesel v enem kosu, ampak postopoma, saj želi Zuckerberg ostati glavni delničar Facebooka.

Komentarjev 1
  • dd 10:30 03.december 2015.

    In v dobrodelnih organizacijah delujejo tudi požrešni kriminalci.