Magazin > VIP
1047 ogledov

Matt Damon dosegel umik članka o producentovih nadlegovanjih?

Matt Damon Reuters
Igralec naj bi pomagal pri skrivanju resnice.

Po tem, ko je v medijih odjeknila novica, da je producent Harvey Weinstein spolno nadlegoval svoje sodelavke in podrejene, so se pojavile govorice, da naj bi mu pri skrivanju resnice pomagal slavni igralec Matt Damon.

Že leta 2003 naj bi takratna novinarka New York Times Sharon Waxman dolgo časa delala na zgodbi, ki je obtoževala Weinsteina vsega, kar smo izvedeli pred nekaj dnevi, a nekako ni prišla do objave svoje zgodbe. Kot je povedala zdaj, 13 let po tem, ko je zgodbo raziskovala sama, naj bi objavo članka umaknili, ker je bilo producentovo podjetje eno od oglaševalcev v časopisu, poleg tega pa naj bi jo Matt Damon osebno poklical in poskušal preprečiti objavo.

A stvar se zaplete. Weinstein je prosil, da Matt Damon pokliče novinarko in ji pove svoje izkušnje o sodelovanju z Fabriziom Lombardom, direktorjem italijanske modne hiše Miramax. Fabrizia naj bi Weinstein najel, da je 'poskrbel za njegove potrebe glede žensk' in niti ni sodeloval pri snemanju filma. Damon ga je poznal s snemanja filma Nadrejeni gospod Ripley. "Harvey me je poklical in povedal, da pišejo članek o Fabriziu, ki naj bi bil zelo negativen. Prosil me je, če lahko Sharon Waxman pokličem in ji povem, kakšno izkušnjo imam z njim. To sem naredil in nisem povedal nič drugega."

Mattove besede je potrdila tudi novinarka. "Res je, da me je poklical in zdelo se je, da o raziskovalnem članku ne ve nič."

Matt se je branil, da nikoli ne bi naredil česa takšnega, za kar ga obtožujejo zdaj, da je oče štirih deklic in da tega ne bi naredil nikoli. "Nikoli nikoli nikoli ne bi skušal zatreti takšne zgodbe. Tega preprosto ne bi naredil. Za nikogar. Tudi, ko nisem bil slaven, takšnih dejanj nisem odobraval. Zdaj, ko sem oče štirih deklic, zaradi takšnih dejanj ponoči ne morem spati," je povedal igralec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice