Magazin > VIP
552 ogledov

Med odpuščenimi tudi Alenka Mirt

Govori se, da naj bi Alenka že imela novega partnerja iz Maribora, ki pa naj ne Žurnal24 main
Od gledalcev Pop TV se je včeraj poslovila voditeljica Vizite Alenka Mirt, ki pa ni osamljen primer, saj so se na Pop TV začela vrstiti nova odpuščanja.

Včeraj se je od gledalcev Pop TV s čustvenim nagovorom poslovila Alenka Mirt, voditeljica Vizite, rubrike o zdravju v sklopu dnevnoinformativne oddaje 24ur, da je zares ne bo več, pa je ena od naprepoznavnejših novinark na Pop TV potrdila še prek Facebooka, kjer je zapisala: "Moja zadnja v oddaji 24ur."

Vizito bo po naših informacijah odslej vodila novinarka Vizite Urška Šestan, ki bo voditeljsko mesto prevzela po novem letu, vendar pa to ni edina sprememba, ki bo v naslednjih tednih doletela Pro Plus. Kot smo izvedeli, naj bi odpoved v tej medijski hiši že dobili dopisnici iz Rima in Zagreba Jerca Kos in Tanja Borčič Bernard, prav tako pa naj bi se šefi poslovili od dolgoletne piarovke Petre Uranjek, ki je na Pro Plusu veljala za prvo ime oddelka za odnose z javnostmi.

To pa še ni vse. Odpuščanja naj bi se v različnih oddelkih Pro Plusa, od spletnega portala 24ur.com do oddaje 24ur, vrstila tudi v naslednjih tednih, ko naj bi pogodbo prekinili več deset sodelavcem, od nekaterih pa so se, menda v dokaj nehumanem postopku, poslovili že v minulih mesecih. Tistim, ki jih novi val odpuščanja ne bo zadel (prvi, v katerem je delo izgubilo okoli sto ljudi, je proplusovce doletel poleti), bodo po naših informacijah znižali plače, zmanjšali pa naj bi jim tudi število dni dopusta. 

O številu odpuščenih molčijo

Za komentar o odpuščanju smo se obrnili na Pro Plus, kjer so nam pojasnili, da ga ne bodo komentirali, saj gre za zadevo, o kateri smo pisali že novembra. Takrat so sporočili, da v času priprave proračuna za leto 2014 v podjetju glede na poslovne cilje in makroekonomnske razmere prihaja do kadrovskih usklajevanj in da števila in strukture sodelavcev, s katerimi zaključujejo sodelovanje, ne bodo komunicirali, so pa pojasnili: "Gre skoraj v celoti za pogodbena sodelovanja, ki ob koncu leta ne bodo podaljšana. S temi ukrepi sledimo glavnemu cilju družbe - to je uspešno poslovanje tudi v prihodnje, tako z vidika ustvarjanja dodane vrednosti za lastnika, naše gledalce in uporabnike spleta kot tudi z vidika zagotavljanja uspešnega delovnega okolja za sodelavce Pro Plusa."

 

Komentarjev 18
  • zic 23:06 30.december 2013.

    pozabil so dodati DOBRE novinarke!!

  • zic 23:05 30.december 2013.

    bi razumel odpuščanje, če potem namesto Alenke vzamejo drugo osebo in kaj so s tem pridobili??? žal mi je Alenke.

  • Ziher 20:05 30.december 2013.

    Alenke mi je žal, rad sem gledal njene vizite. Upam, da mi jutri s svojim železnim nasmehom ne pokvari silvestrske večerje Ota Roš. Kadarkoli se pojavi ona na ekranu, me mine tek, da bi večerjal, zato zaradi nje zdaj jem ...prikaži več pred prispevkom POP IN-a..