Magazin > VIP
5519 ogledov

Meghan in Harry pred tempirano bombo: Kako usoden bo zanju marec?

meghan markle Profimedia
Kraljica ne bo povsem zadovoljna …

Marca bo minilo eno leto, odkar sta Harry in Meghan odstopila kot vidnejša člana monarhije in razglasila, da se bosta odslej finacirala sama. S kraljico sta sklenila dogovor, da se po enem letu, ko se konča prehodno obdobje, spet snidejo in naredijo letni pregled. "Se bosta spet pridružila kraljevi družini ali se bosta pogajala o dokončnem izstopu?" se sprašuje NZ Herald. Oboževalci dvora komaj čakajo na ta sestanek, saj pričakujejo veliko drame …

Par je imel letos precej veliko smolo, saj je tudi njima kar nekaj načrtov prekrižala kriza zaradi koronavirusa. Večino časa sta preživela v svoji vili in preko spleta razglabljala o svojih pogledih na svet.

Uspelo pa jima je podpisati večmilijonsko pogodbo z Netflixom, kar kraljici niti najmanj ni bilo všeč. Netflix namreč predvaja serijo Krona, ki je kraljevi družini trn v peti. Kraljevi komentatorji, ki pravijo, da sta se zakonca Sussexa požvižgala na skoraj vsako kraljičino pravilo, s katerim sta se strinjala pred enim letom, poudarjajo, da pogodba z Netflixom ni bila edina stvar, s katero se Elizabeta II. ni strinjala. Menda ji ni bilo niti najmanj všeč tudi to, da sta komentirala ameriške predsedniške volitve. 

"V igri sta dva naziva – naslov njegovega veličanstva in naziv vojvoda in vojvodinja Sussexa,“ pravi zgodovinar Robert Lacey, ki meni, da se lahko zelo hitro zgodi, da bosta Meghan in Harry izgubila kraljevi naziv, če se letni pregled njunega delovanja ne bi zaključil s pozitivno oceno. Naziva njegovo veličanstvo par sicer ne uporablja, čeprav bi ga lahko.

Končni dogovor bi lahko predstavljal vzorčni primer za urejanje odnosov v prihodnjih generacijah kraljeve družine, vključno z najmlajšima otrokoma princa Williama, princeso Charlotte in princem Louisom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.