Magazin > VIP
10 ogledov

Mehika, JAR ali šok

Tina Petelin
Žurnal24 main
Nocoj boste lahko na prvem programu TV Slovenija spremljali posnetek izbora miss sveta iz Johannesburga. Za zmago se bo potegovala tudi naša Tina Petelin.

Tina Petelin se bo nocoj med 119 tekmovalkami potegovala za naziv miss sveta. Pred tem nam je zaupala splošne vtise o dekletih, izboru in organizaciji. Zadnjo je označila za katastrofalno, a bo s podrobnostmi raje počakala na vrnitev domov in takrat zaupala, kaj vse je šlo narobe. Je pa dodala, da ni edino dekle, ki že komaj drži jezik z zobmi.

Utrujena Tina si je dan pred izborom strgala obleko, a na srečo se to komaj opazi. Zaradi hitre koreografije na odru Tino skrbi, da bi se zvečer dogodila še kakšna nesreča. "Hitro lahko dekle za mano stopi na mojo obleko ali pa jaz na obleko misice pred mano. Tega me je strah," nam je zaupala Tina.

Kakšno je vzdušje pred izborom?

Vzdušje postaja vedno bolj napeto, že od četrtka, ko smo začeli z generalko in s pripravami na odru, ki so zadnje tri dni zelo aktivne. Napetost narašča, po tihem pri vsaki punci. Ampak nimamo dosti časa za razmišljanje, saj imamo natrpan urnik.

Torej ni niti časa za tremo?

Ne, ne, niti slučajno. Sploh pa jaz načeloma treme nikoli nimam.

Kakšni so odnosi med dekleti?

Odnosi med puncami so super, jaz se z večino dobro razumem. Mogoče so kakšne izjeme, ki izstopajo ali po obnašanju ali po tekmovalnosti, ampak zaenkrat se vse kar ujamemo in ni nobene problematične.

Prihodnje leto bo tekmovanje Miss sveta praznovalo 60 let − jubilejni izbor bo v Vietnamu.

In katere so tiste, ki so bolj tekmovalne in celo spletkarske?

Vidi se, katera dekleta igrajo in katera so takšna, kot so. Na primer miss Portorika je tipičen primer igralke. Ona že ves čas igra, mogoče se je dvakrat ali trikrat v mesecu sprostila in pokazala svoj pravi obraz, ki je precej otročji. Miss Sierre Leone pa je zmagovalka tekmovanja v talentu, in kot boste videli, je pripravila šov z ognjem. Ona izstopa po tekmovalnosti, ki pa je meni mogoče navidezna.

Katera ima po vašem mnjenju največ možnosti za zmago?

Južna Afrika in Mehika. Se pa zmagovalke različnih tekmovanj ponavljajo, saj so v vseh teh izborih isti žiranti in izbirajo svoje favoritinje. Ampak se mi zdi in prav tako mojim prijateljicam, da bo izbor lahko šokanten. Bomo videli.

Krono bo novi miss predala lanskoletna zmagovalka, Rusinja Ksenija Sukhinova.

Za vami je že soočenje z vprašanji žirantov. Kako vam je šlo?

Žirija je bila ista kot pri vseh izborih, ki smo jih dekleta tu že opravila, od miss talenta, miss športa in tako naprej. In to se mi zdi skrajno nepravično. Na vrsto sem prišla v zadnjem sklopu in so bili člani žirije že precej utrujeni, a mi je šlo dobro. Povedala sem jim o svojem študiju, osebnih lastnostih, o svojem delu v društvu, kjer pomagamo duševno prizadetim, na koncu pa sem jim povedala, da sem učiteljica smučanja ter da jih vabim v Slovenijo, kjer bi jih naučila smučanja. Se mi zdi, da mi je šlo v redu, saj sem takšna oseba, da znam taktizirati in sem povedala tisto, kar sem želela. Pogovor smo zaključili v smehu, kar se mi zdi zelo dobro.

Kako kaže naši predstavnici, je v številke pogledala naša numerologinja Lili Sorum. Ta trdi, da bo ključna karizma, ki pa jo Tina sigurno ima. "Nahaja se v osebnem letu pod vplivom števila 4, ki simbolizira delovno leto, ki pa ni nujno tudi karierno uspešno kljub trudu, ki ga vložimo. Na sam dan bo nanjo vplivalo število 1, ki jo bo podpiralo z vero vase in samozavestjo − če ju bo znala uporabiti v svoj prid, ju usmeriti v promocijo sebe, se ji obeta preboj na mnogih področjih. Sam dan je pod vplivom števila 5, ki označuje spremembe in pa čutnost, senzualnost – definitivno bo poudarek ne le na lepoti, ampak tudi na tistem posebnem čaru, ki ga izžareva karizmatičnost," je povedala Lili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.