Magazin > VIP
2255 ogledov

Melania Trump spregovorila, žalostijo jo napadi na njen račun

Melania Trump epa
Po kritikah, zakaj je tiho, je prva dama ZDA spregovorila o nemirih.

Po napadu na ameriški kongres so se svetovni mediji spraševali, zakaj Melania Trump molči. V času nemirov je imela v Beli hiši snemanje za svojo knjigo, ki jo načrtuje po odhodu iz Washingtona. Več o tem si lahko preberete TUKAJ.

Njen molk je kritizirala tudi njena nekdanja tesna sodelavka Stephanie Winston Wolkoff, ki je dejala, da jo je sram, da je delala z njo.

Prva dama ZDA pa se je sedaj oglasila in objavila odprto pismo. Najprej je pohvalila požrtvovalnost Američanov v času krize zaradi koronavirusa, nato pa se je dotaknila nemirov, ki so izbruhnili po govoru njenega soproga, ki je svoje privržence pozval, naj se odpravijo h Kapitolu. Pravi, da sočustvuje z žrtvami napada. "Sočustvujem z veteranko zračnih sil Ashli Babbit, Benjaminom Philipsom, Kevinom Greesonom, Rosanne Boyland in policistoma Brianom Sicknickom in Howardom Liebengoodom. Molim, da bi njihove družine v teh težkih časih našle tolažbo in moč.“

Melania je poudarila, da je razočarana nad dognanjem preteklega tedna. "Sramotno je, da so se ob teh tragičnih dogodkih pojavile govorice, neupravičeni osebni napadi in zavajajoče obtožbe na moj račun, in sicer s strani ljudi, ki bi bili radi pomembni in imajo svojo agendo. Ta čas ne bi smeli namenjati osebni koristi, ampak izključno zdravljenju države in državljanov.“ Prva dama je nasilje obsodila in poudarila, da nikoli ni sprejemljivo. "Kot Američanka sem ponosna na to, da lahko svoja stališča svobodno izražamo, in to brez strahu pred preganjanjem. To je eden od ključnih idealov, na katerih temelji Amerika. Mnogi so se žrtvovali, da bi to pravico zaščitili. S tem v mislih bi rada pozvala državljane te države, naj si vzamejo trenutek, se ustavijo in pogledajo na stvari z vseh vidikov,“ je zapisala Melania in prosila državljane, naj ustavijo nasilje in se osredotočijo na to, kar jih združuje. Zapisala je tudi, da ji je bilo v čast služiti kot prva dama ZDA in se zahvalila za podporo. 

Komentarjev 2
  • Avatar MS
    MS 14:59 11.januar 2021.

    Melanija je svoje spoštovanje zapravila ko se je odločila za življenje s Trumpom, tem nevarnim človekom! Imela je priliko da se distancira od njegovih dejanj, a tega ni storila! Trumpove eskapade obsoja ves svet, Melanija molči in vztraja! Ali ga ...prikaži več ima resnično toliko rada da je slepa in ne vidi s kom živi, ali je kaj drugega! Kdo ve!

  • popokatopetl 13:36 11.januar 2021.

    Ja sevede, najprej sočustvuje s tisto ki je vdirala skozi razbito okno.