Magazin > Film & Glasba & TV
22 ogledov

Miloš: Podcenil sem neumnost drugih

miloš Planet TV
Po tem, ko smo ga novinarji slabo uro čakali, da je prišel na dogovorjeni intervju, je Miloš pojasnil, da je on diva, in dodal, da zamuja, ker je bil pri frizerju.

Tekmovalec Bara Miloš je šov po sporu s Suzano in provokacij s strani gostov zapustil prostovoljno. V intervjuju boste med drugim izvedeli, zakaj je pristal v prevzgojnem zavodu in v kakšen resničnostni šov bi se prijavil.

Kako na spor s Suzano in gosti gledaš danes? Ti je žal, da si izgubil živce?
Ne bi rekel, da sem izgubil živce, ampak potrpljenje. Izgubiti živce je zame čisto nekaj drugega.
 
Tvoje dekle ob tebi se smeji, kaj to pomeni?
Smeji se zato, ker me pozna.
 
Lahko komentira?
Ne, ona nima veze s tem, ni bila v šovu. Če pa se vrnem na vprašanje, spor s Suzano je že pozabljen. V oddajo sem šel narediti šov, to sem naredil. Zdaj sem doma in bolj mi je pomembno, da to vodo speljem na svoj mlin. Suzana pa naj uživa, kjer je, in naj se počuti kot zmagovalka.
 
Zakaj si se odločil šov zapustiti prostovoljno? Kaj je bila kaplja čez rob?
Kaplja čez rob je bila, da varnostna služba po mojem mnenju ni reagirala pravilno in zaščitila tekmovalca. Raje so obdržali dober odnos z agresivnimi in nesramnimi strankami, kot da bi zaščitili tekmovalca. V drugih lokalih bi takšne stranke odstranili, tu pa so pustili stanje v statusu quo. Jaz sem tam tekmoval z 12 tekmovalci in ne proti ljudem, ki jim je vrhunec v življenju to, da pridejo v nek šov in se tam kažejo zadrogirani.

Ti je danes morda žal, da si zapustil šov? Bi se, če bi lahko, vrnil v Bar?
Ni mi žal. Igram pod svojimi pogoji in če moji pogoji niso izpolnjeni, potem tam nimam kaj početi. V šov bi se vrnil le, če v njem ne bi bilo več dveh tekmovalcev, in to sta Rene in Suzana.

Za tabo je težka preteklost. Suzana je rekla, da si izgubil oba starša. Menda si se selil iz ustanove v ustanovo?
Kaj ima Suzana to za govoriti? Ne bom odgovarjal na to vprašanje, hvala.
 
Ne želiš govoriti o preteklosti, tudi če odmisliva, da je to v šovu rekla Suzana?
Sem brez staršev. Odraščal sem po raznih ustanovah, bil sem tudi v prevzgojnem zavodu.
 ­
Zakaj si bil v prevzgojnem zavodu?
To je v Sloveniji začaran krog, saj inštitucije za mladino v stiski niso urejene. Vse mečejo v isti koš – ni pomembno, ali si pri petnajstih nekoga umoril ali si se le nekajkrat pretepal ali pa samo zbežal od doma. Vedno končaš v isti ustanovi. Zato ni čudno, da se bivši gojenci prevzgojnega doma v približno 90 odstotkih vrnejo v kriminalne vode. Jaz v kriminalnih vodah nisem, tako da sem že zaradi tega zmagovalec in ta zmagovalni pohod nadaljujem in nima veze, da nimam staršev. Marsikomu je še težje v življenju.
 
Kaj pa si naredil, da si pristal v prevzgojnem domu?
Bežal sem od doma, prvič pri 13 letih. Spal sem v starem hotelu Palace. Policija me je ves čas vračala domov, jaz pa sem bežal. Nisem mogel živeti v negativnem ozračju. Pri 14 letih letih sem kot mulec, da bi preživel, delal neumnosti. Potem sem živel v stanovanjski skupini, kjer se nisem znal podrejati avtoriteti, kar je logično. Nisem imel prave psihološke pomoči in tako sem pristal v nekem kolesju življenja. Ko sem se ga rešil, me vidite, kjer me vidite.

Nekaj časa si živel tudi na cesti. Kako je prišlo do tega in koliko časa si bil brez strehe nad glavo?
Vse skupaj je trajalo približno pet mesecev. Ni bilo tako hudo, kot bi zdaj to vsi radi predstavili. Zgodilo se je, da sem par noči prespal v garažni hiši. Kako pride do tega, točno ne vem, zaveš se, ko je prepozno. Mislim, da je javnost premalo seznanjena s problemom brezdomstva in do tega ignorantska. Ljudje se ne zavedajo, da se lahko to zgodi zdravniku ali prodajalki, vsakemu, ki ima dom.

Se je težko rešiti?
Dlje kot si notri, težje je. Z voljo, ljubeznijo do samega sebe, se da marsikaj rešiti.

Kako so te te izkušnje zaznamovale?
Niso me zaznamovale, ampak so mi dale globino, ki jo marsikdo pogreša.

Ali drži, da te je rešila Katarina, tvoje dekle?
To ni res.

Si v šovu pokazal svoji pravi obraz?
Vseh 116 in še 215 jih je ostalo po šovu.

Kdo v Baru je najbolj iskren in kdo največji igralec?
To pa ne vem. To je neumno vprašanje, kdo je največji igralec. Jaz teh ljudi ne poznam, saj sem jih spoznal prvič pred 7 dnevi. Jaz svojega  brata poznam celo življenje, a ne vem, kdo je. To so kar ena vprašanja, ne bom odgovarjal na njih
 
Lahko pokomentiraš, kdo je najbolj sposoben?
Najbolj sposobna sta Joel in Črt. Verjetno sta favorita. Bi jima pa tudi privoščil, da gresta čim prej ven, da ne doživljata tega sranja.

Glede na tvoje gostinske izkušnje, bi rekel, da so te oziroma tvoje izkušnje sotekmovalci dovolj cenili?
Niso važne samo gostinske izkušnje. Črt je vodil lokal že v preteklosti in je profesionalec in pol, jaz sem samo pol profesionalca in sem bil zavzet. Samo trud sem vlagal. Pravi so moj trud spoznali in me cenili. Ne čutim, da bi imel v šovu sovražnike.
 
Ampak zaslužka si imel vseeno manj kot nekateri?
Res je. Zaslužka sem imel zato manj, ker sem delal ostala osnovna dela, ki jih ostali ne znajo. Od menjavanja pepelnikov, pobiranja črepinj, brisanja šankov, pral sem posodo za drugimi, mleko sem dajal v hladilni. Pospravljal sem za drugimi, da je bila končna podoba lokala takšna, da bi se ljudje v lokal vračali.

V kakšnem spominu ti bo ostal Bar?
Neverjetna izkušnja. Ni mi žal. Nisem si znal predstavljati, da nekaj takšnega obstaja. Bili smo kot kure brez glave in nič nam ni bilo jasno. Dejansko si v nekem eksperimentu.
 
Bi rekel, da si se precenil?
Ne, podcenil sem neumnost drugih.

Bi se še kdaj prijavil v resničnostni šov?
Zelo rad kuham, tako da v kakšen kuharski resničnostni šov.
 
Kakšni so tvoji načrti za naprej? Si še vedno želiš lastnega lokala?
Nekoč v prihodnosti. Sem oboževalec kulinarike in pijače, rad delam z ljudmi. Naj poudarim - z ljudmi, in ne z živalmi. Slej ko prej bom to imel.

Komentarjev 4
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 14:37 14.marec 2015.

    "Miloš: Podcenil sem neumnost drugih"Mislil si pač da lahko eskaliraš štalo do konca ko si pijan pa bojo varnostniki na tvoji strani ker si tekomvalc in si priviligiran...ta neumnost se ni zgodila in si precenil sebe da lahko greš ...prikaži več preko drugih za svojo dozo zabave. Tako agresivnga človeka jz ne bi nikol zaposlil..če bi vedel sigurno ne. Razumem da si imel težk lajf ampak to še ne pomen da ti je dovoljen imet tako agresivne pijanske izpade.

  • Avatar mike1968
    mike1968 12:23 14.marec 2015.

    bolnik prepotentni

  • Fulmmer 12:19 14.marec 2015.

    Raje sam delam, kot da bi zaposlil tega petelina....