Magazin > VIP
35478 ogledov

Mirela Lapanović: Trikrat sem si poskušala soditi

Mirela Lapanović
Prva mala zmaga za zmagovalko slovenskega Big Brotherja, Mirelo Lapanović. Njena tožba proti sotekmovalcu Milutinu Radosaljeviću zaradi kaznivega dejanja nezakonitega zadrževanja osebe proti njeni volji je na sodišču končno prišla na vrsto.

Leta 2017 se je v srbskem šovu Parovi, ki ga predvaja Happy TV, zgodil škandal, o katerem sta pisala celo britanska The Sun in Daily Mail. "Groza v resničnostnem šovu. Fant trdi, da so producenti omamili njegovo partnerko, da bi s seksom dvignili gledanost šova, ki spominja na Big Brother,“ se je glasil naslov članka, ki ga je objavil tabloid The Sun.

Mirela je po šovu povedala, da jo je sotekmovalec Milutin Radosaljević - Mili posilil. Tistega večera so imeli zabavo, na katero so prišli ljudje od zunaj, ki so jim mešali koktajle. Naša resničnostna zvezda pravi, da so ji v pijačo dali drogo, po kateri je bila "mrtvo pijana“, kar je Mili izkoristil. Da se je to res zgodilo, sta tri leta po tem dogodku potrdila Mirelina nekdanja cimra v šovu Branka Okuka in Srboljub Subotić. Slednji je na YouTube kanalu Vreme Istine, na katerem ustanovitelj kanala razkriva delovanje Happy TV, povedal, da so si roke v tem primeru umazali tudi producenti šova in da Mirela v šovu ni z nikomer imela spolnih odnosov. Tudi Mirela meni, da je bilo posilstvo naloga, ki jo je od televizije dobil Mili.


Ko je Mirela spoznala resnico o posilstvu, je želela zapustiti šov, a so ji producenti to preprečili. Nočna mora pa se je šele dobro začela po koncu sezone … "Morala sem se vrniti v šov, da nadaljujem igro. Da se produkcija in TV opereta krivde, da sta dopustila posilstvo, in da so me omamili. Vse je bila igra pod prisilo! Nisem videla izhoda, psihično zlomljena sem se po grožnjah vrnila v Beograd, tam sta me čakala produkcija in Mili. Ker nisem želela podpisati pogodbe, me je Mili na silo zaklenil, pretepel, odvzel telefonsko kartico, bila sem talka. Prijatelja Rebeka in Borut sta me rešila iz pekla. V šesto sezono sem se vrnila, ker bi v nasprotnem primeru plačala kazen v višini 100 tisoč evrov. Rekla sem si, da sedaj vem, kako zadeve delujejo, in bom pametnejša, a spet me je čakal pekel, iz katerega mi je pomagal takratni partner Nebojša, ki me je v bistvu ugrabil iz krempljev televizije. Ta šov je ena sama laž, vse poteka po scenariju. Vse za gledanost,“ je za Žurnal24 povedala Mirela, ki je vložila tri tožbe – eno proti Miliju, eno proti Happy TV in producentki S. S. in eno proti Srbiji, ki je ni zaščitila kot slovenske državljanke.

Tožba proti Miliju zaradi kaznivega dejanja nezakonitega zadrževanja je sedaj po treh letih le prišla na vrsto. Obravnava se bo začela 19. aprila. "Končno je moj boj obrodil prve sadove. Poleg Milija tožim še televizijo in Srbijo. Policija ni prišla do mene, čeprav sem jim povedala, da imam dokaze, da sem bila omamljena – krvna analiza bolnišnice je pokazala, da sem imela v krvi opiate. Niti slovenska ambasada me ni mogla rešiti. Javlja se vedno več prič, ki potrjujejo moje besede, a iz strahu nihče nič ne naredi. Tudi sama sem dobila grožnje, češ da vedo, kje živim in kje živijo moji otroci. Preživela sem tri poskuse samomora, zbolela sem za depresijo in anksioznostjo. Boriti se moram proti celi državi. Če si mi karkoli zgodi zdaj pred sojenjem, kot se je princesi Diani, bo to javnost razburilo. A sedaj me ni več strah. Ničesar se ne sramujem, imam dokaze, govorim resnico. Ljudje niso mogli vedeti, kaj se dogaja. Po ustrahovanju sem občutila sramoto in strah, da se bo mojim kaj zgodilo. Vem, kakšne zarote se dogajajo po Balkanu. V Črni gori, kjer sedaj živim, sem se psihično spet postavila na noge in ne morem biti tiho. Čas je, da se ta šov ukine. To je taborišče, neverjetne stvari se tam dogajajo. Če mi to uspe, bo to moja največja zmaga,“ še pravi Mirela, ki zahteva milijonsko odškodnino. "Uničili so mi življenje,“ nam je še zaupala in dodala, da bo odškodnino nakazala v poseben sklad. "Odprla bom poseben sklad za žrtve nasilja. Vsem ženskam, ki so doživele nasilje, sporočam, naj nikoli ne dvignejo rok in se predajo. Le z bojem se boste osvobodile. Dokler storilci ne bodo odgovarjali za svoja dejanja, bodo to počeli še naprej.“

Mirela še vztraja, da želi, da je sojenje odprto za medije. "Ker sem bila javno osramočena, želim, da je tudi sojenje javno. Kočno na dan prihaja resnica, ki jo naj vidijo vsi,“ pravi.

Happy TV se na naša sporočila ni odzval.

Komentarjev 7
  • Avatar pantani
    pantani 07:33 31.marec 2021.

    A ta kuzla se primerja z princeso Diano?!!! O bog kam smo prišli!!!

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 00:34 31.marec 2021.

    Ha ha ha, res se je izkazala za krepostno punco, zdaj bi pa rada da ji še sodišče verjame, da je bila posiljena. Ja, noro!

  • bogdan76 14:29 30.marec 2021.

    Za otroke daj skrbeti babura trapasta ali imaš slamo v glavi in koprive v gatah.