Magazin > VIP
30 ogledov

Mislila, da bo predčasno rodila

Erika bo preostanek nosečnosti preživela doma, kjer poskuša čim bolj mirovati. ( Žurnal24 main
Televizijsko voditeljico Eriko Žnidaršič, ki bo prihodnji mesec postala mamica, so morali pred enim tednom zaradi krčev zadržati v porodnišnici.

Erika se je pred enim tednom močno ustrašila za svojega nerojenega otroka, saj so jo nenadoma popadli krči. Takoj je odšla v porodnišnico, kjer pa so jo zadržali čez vikend.

 

"Imela sem nekakšne krče, zato se jim je zdelo, da so mogoče celo popadki. Niso vedeli, ali so lažni ali pravi. Izkazalo se je, da so bili le navadni krči v trebuhu," pojasnjuje pomirjena Erika in dodaja, da je to precej pogost zaplet v nosečnosti. "Preventivno so me zadržali čez vikend, zdaj pa je vse v redu."

 

Zdravniki so ji naročili, da mora več počivati, zato bo do poroda ostala doma. "Rekli so, da se moram umiriti, da se ne bi kaj ponovilo. Ne bom več delala, ker je moja služba precej naporna, tako psihično kot fizično. Res se nočem izpostavljati dodatnemu stresu."

 

Ni kriva telesna dejavnost

Zakaj je prišlo do tega, ne ve, so ji pa pojasnili, da se to ni zgodilo zaradi telesnega napora, temveč da je to odvisno od lege posteljice. "To nima nobene zveze z gibanjem, zdravnica mi je zagotovila, da je odvisno od lege posteljice, na kar pa sam ne moreš vplivati. Fizična aktivnost s tem ni povezana."

 

Tako Erika kot zdravniki so bili sicer pripravljeni na zgodnji porod, a na srečo do tega ni prišlo. "Pošteno sem se ustrašila. Ampak tudi, če bi prišlo do poroda, načeloma ne bi bilo kritično, saj sem v osmem mesecu nosečnosti," nam je še zaupala in dodala, da se trudi čim več ležati, pa čeprav je včasih težko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.