Magazin > VIP
5414 ogledov

Mnogo prezgodaj nas je zapustila Mira Furlan

mira furlan Profimedia
Umrla je igralka Mira Furlan.

V 66. letu starosti je umrla hrvaška igralka Mira Furlan, poroča Variety. Furlanova je najbolj znana po vlogah v serijah Skrivnostni otok (Lost) in Babylon 5. Novico o njeni smrti so razglasili na njenem Twitter profilu. 


J. Michael Straczynski, scenarist in režiser, ki je s Furlanovo več let sodeloval, se je odzval na njeno smrt. "Mira je bila dobra in prijazna ženska, neverjetno nadarjena igralka in prijateljica vsem, ki so sodelovali z njo pri seriji Babylon 5. Vest o njeni smrti nas je pretresla,“ je zapisal Straczynski.

Vzroka smrti niso razkrili, je pa Straczynski povedal, da je bilo že nekaj časa znano, da igralkino zdravje peša. Večernji list sicer piše, da je bil za igralko usoden virus Zahodnega Nila.

Mira je bila najprej ugledna igralka v Hrvaškem narodnem gledališču v Zagrebu, v osemdesetih letih pa je postala ena vodilnih hrvaških in jugoslovanskih filmskih igralk. Nato jo je pot zanesla v ZDA, kjer pa ji ni bilo lahko. Kot je takrat povedala, imajo evropski igralci čez lužo manj možnosti, a Hrvatica nikoli ni obupala in si priborila tudi naklonjenost Američanov.

Pred kratkim je sodelovala tudi v eksperimentu Ameriškega združenja režiserjev, s katerim so želeli pokazati, kako bo videti filmska industrija po koroni in kaj vse je treba za nemoteno delovanje industrije storiti.

Za seboj je pustila moža, režiserja Gorana Gajića, in sina Marka.

Komentarjev 2
  • milan41 09:36 22.januar 2021.

    KDO VAM JE DOVOLIL DA MI NA SVOJO ROKO ZAMENJATE NIK ! Kdo vam je dovolil objavo IMENA ! Koji vam je kurac ? Če mi takoj ne vrnete NIK, vam bom vse komentarje vsak dan zapolnil s tem besedilom !!!!!

  • milan41 09:36 22.januar 2021.

    Furlanova je najbolj znana po filmu " LJEPOTA POROKA " ne pa po USA filmih ! KDO VAM JE DOVOLIL DA MI NA SVOJO ROKO ZAMENJATE NIK ! Kdo vam je dovolil objavo IMENA ! Koji vam je kurac ? ...prikaži več Če mi takoj ne vrnete NIK, vam bom vse komentarje vsak dan zapolnil s tem besedilom !!!!!