Magazin > VIP
21 ogledov

Nad miss Amerike plaz rasističnih opazk

Nina Davuluri, miss Amerike.
1/2
Žurnal24 main
Številni Američani se ne strinjajo z misico indijskih korenin.

Potem ko so se pred dnevi misice, ki se potegujejo za najlepšo na svetu, na Baliju zastrupile z vodo – tudi naša predstavnica Maja Cotič –, zdaj Ameriko pretresa nov škandal.

Čeprav je postala najlepša Američanka, se veliko Američanov ne strinja s tem, da je Nina Davuluri, sicer Newyorčanka indijskih korenin, postala miss Amerike 2014. "Če si miss Amerike, bi morala biti Američanka", "Miss Amerike ali miss Al Kaide", "Le štiri dni je od 9/11 in ona je miss Amerike" so se na družabnih omrežjih vsuli komentarji zoper prvo ameriško misico indijskih korenin, čeprav 24-letnica sploh ni muslimanka.

Nad izbiro žirije se je spravil celo Even Todd s konservativne televizijske postaje Fox, ki je na Twitterju zapisal: "Liberalna žirija tega ne bo priznala, a miss Kansasa je izgubila, ker je predstavljala resnične ameriške vrednote" in lepotno tekmovanje preimenoval v "Miss politično korektne Amerike".

Miss Kansasa je sicer Theresa Vail, ki se na odru ni pojavila v večerni obleki kot preostale tekmovalke, temveč v kamuflažni obleki in vojaških čevljih, med izhodom v kopalkah pa odkrito pokazala svoje tetovaže, med njimi vojaški simbol.

Komentarjev 1
  • feferon 13:51 17.september 2013.

    A dejte no! Pa se majo za bolj papeške od papeža!