Magazin > VIP
124047 ogledov

Naš košarkar pokazal luksuzno ljubljansko domovanje

Jaka Lakovič Youtube
Jaka Lakovič je pokazal eno od svojih hiš, ima namreč kar tri!

V priljubljeni oddaji Ambienti na TV SLO je naš znani košarkar in trener Jaka Lakovič pokazal svoje luksuzno ljubljansko domovanje, ki ima celo hišico za goste. Njegova žena namreč prihaja iz Barcelone, zato imajo vedno polno hišo gostov, ki pa se lahko umaknejo v svoje prostore in v hišici za goste povsem ločeno bivajo tudi, ko gospodarjev ni doma.

Zaradi Jakove službe družina živi precej nomadsko življenje in so lastniki kar treh domovanj. Kot je razkrila Jakova žena Helena Boada, s katero se je poročil ob koncu kariere profesionalnega košarkarja leta 2016, so lastniki kar treh hiš. Ljubljanske, drugo imajo v Barceloni, tretjo pa na Kanarskih otokih. 

Hišo v Ljubljani, veliko 250 kvadratnih metrov, je zasnoval arhitekt Srečko Kreitmayer, v kleti pa ima družina še fitnes, savno, sobo za druženje, garažo in garderobo. Vrt krasi letna kuhinja, dostop do vrta pa je omogočen tudi iz hišice za goste. Družini je bila pomembna odprta in velika kuhinja, Helena pa je svoj pečat pustila s keramiko, ki jo je izbrala, gre namreč za keramiko, ki je značilna za stare barcelonske stavbe. Stene hiše krasijo grafike priznanih umetnikov.

Jaka Lakovič je nekdanji kapetan slovenske košarkarske reprezentance, ki je leta 2022 sedel na klop španskega prvoligaša Gran Canarie. S Španci je podpisal dveletno pogodbo. Lakovič špansko košarko pozna dobro, saj je pet let nosil dres Barcelone, s katero je osvojil evroligo in dva španska naslova.

 

Ljubljančan je igralsko kariero končal leta 2016 in se takoj podal v trenerske vode. Najprej je bil pomočnik v B-ekipi Barcelone in tudi pomočnik Igorja Kokoškova v slovenski reprezentanci. Z njo je leta 2017 osvojil evropski naslov. Od reprezentance se je poslovil leta 2019, ko je prvič postal glavni trener. Do leta 2022 je tri sezone vodil nemški Ratiopharm Ulm in ga dvakrat popeljal do polfinala nemške lige.

 

Komentarjev 16
 • tomaz29 05:22 27.maj 2024.

  V trznem svetu imajo hise obicajno sobo in kopalnico za goste ali hisko za goste. Da ima m Jaka Lakovic kot uspesen igralec in trener pri svojih letih nepremicnine v LJUBLJANI , Barcelona ter na kanarskih kjer je trener ni ...prikaži večni niç posebnega,saj tam zivi.

 • Avatar Anion6anion
  Anion6anion 18:56 26.maj 2024.

  No v tisto okolje ta škatla res ne sodi. A če imaš denar dobiš vsa dovoljenja.

 • Avatar Mehičanka76
  Mehičanka76 14:48 26.maj 2024.

  Vsak po svojem okusu, če imaš denar pa je zadeva bistveno lažje izvesti.