Magazin > VIP
9245 ogledov

Naši voditeljici umrli mama in najboljša prijateljica

Alenka Mirt Osebni arhiv
V skoraj pol stoletja ji življenje ni prizanašalo.

Alenko Kesar, nekoč Mirt Iskra, gledalci poznajo kot priljubljeno voditeljico televizijske rubrike Vizita, čeprav tega dela že dolga leta ne opravlja več. Danes je javnosti bolj znana kot duhovita in ljubeča žena blogerja, pisatelja in marketinškega strokovnjaka Kamenka Kesarja, ki njune zabavne zakonske dogodivščine pogosto deli v svojih javnih zapisih. Alenka še vedno prime za mikrofon in odvodi razne dogodke, z možem pa imata tudi agencijo Adrema, štiri otroke in gozdno domovanje na Rakitni.

Voditeljica danes živi svoje sanje, a je v včerajšnjem zapisu odkrito povedala, da žal ni bilo vedno tako: "Večer pred mojim 49. rojstnim dnevom je. Slišite topotanje? To so odmevi mojih let, ki so tekli najhitrejši čas na svetu. Rekord, se mi zdi. V tem času sem odrasla, naredila televizijsko kariero, se domislila in vodila eno najbolj gledanih rubrik na slovenskih televizijah, rodila dve hčerki, se dvakrat poročila, se petkrat preselila, zamenjala štiri avtomobile in obdržala štiri prijateljice. Umrla mi je mami. Umrla je prijateljica Špela (Šipek, televizijska novinarka, urednica in voditeljica, op. a.). V ogledalu vidim svoj odsev. Odrasla ženska sem. Moji hčerki sta punci. Jaz sem ženska. Poznam življenje, imam izkušnje, znam kuhati, pospraviti kot profesionalka. Prepoznam bolečino v radarju nekaj kilometrov. Poznam to življenje. Zasidrala sem se ob čudovitem moškem in končno začela živeti. Ko izrečem svoja leta naglas me spreleti, o kom govorim. Kdo bo star 49 let? Jaz? Ne, jaz sem še vedno punca. Smejem se trapastim šalam in plešem trapaste plese. Pojem v avtu in si popravljam šminko na semaforju. Kričim kot blesava, ko se kaj lepega zgodi. Jočem kot najstnica, ko sem prizadeta. Pa sem vseeno ženska pred petdesetim. Slišite topotanje? To je moje srce. Ki bije v norem ritmu prihajajočih let. Želim si vse najboljše!"

alenka kesar Magazin Pri naši voditeljici: Bivši mož prihaja k sedanjemu

Komentarjev 1
  • kapibara 13:43 25.april 2019.

    Še večim ne-voditeljica, umrla mama in najboljša prijateljica.. za mojo hči, bom dejal: najboljša Babi in prijateljica..