Magazin > VIP
23042 ogledov

Ne boste verjeli, s čim se je ukvarjal dedek Melanie Trump

Melania Trump Profimedias
Bo njen dedek postal tako slaven kot ona?

Anton Ulčnik je bil dedek prve dame Združenih držav Amerike Melanie Trump, ki je na Dolenjskem znan kot oče čebule, ki jo je sam pridelal oziroma 'ustvaril' v Raki. Raška č'bula je še danes zelo znana. 

Melanijinemu dedku je uspelo križati dve vrsti čebul - ptujsko in egiptovsko rdečo in tako je nastala znamenita raška č'bula. Kot piše The Washington Post, bi lahko slovensko vrsto čebule kmalu vzgajali tudi na vrtu Bele hiše.

Glavni kuhar predsedniške rezidence George Ball se na vso moč trudi, da bi dobili seme čebule, katere oče je dedek Melanie Trump. Tako bi prvi dami v Beli hiši lahko ponudil 'košček doma'. Ameriški časnik piše, da so se domačini v dolenjski Raki že vrsto let trudili, da bi čebula zaslovela, a jim to ni uspelo. "Neverjetno je, da se je ta čebula obdržala vsa ta leta," je povedal glavni kuhar, ki je Rako tudi obiskal: "Ta vrsta čebule je resnično okusna, moram priznati."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice