Magazin > VIP
22721 ogledov

Ne boste verjeli, s kom je bil poročen direktor podjetja OceanGate?

stockton rush Profimedia
Neverjetna povezava s Titanikom.

Isidor Straus, Ida Straus | Avtor: Profimedia Profimedia
V četrtek je bilo jasno, da je petčlanska posadka podmornice Titan, ki si je želela od blizu ogledati razbitine Titanika, izgubljena. Podvodno daljinsko vodeno vozilo je v bližini ostankov ladje Titanik v Atlantskem oceanu odkrilo "polje razbitin", kar pomeni, da je prišlo do implozije, ki je tako nenadna, da človek ničesar ne občuti.

Za krmilom podmornice je bil direktor podjetja OceanGate Stockton Rush. V podjetju dela tudi njegova žena Wendy, ki ima povezave s Titanikom. Je namreč potomka znanega para, ki je v katastrofi umrl. 

Isidor in Ida Straus sta bila leta 1912 eden najbogatejših parov na nesrečni čezoceanski ladji. Ko sta umrla, sta bila stara 67 in 63 let in sta bila poročena več kot štiri desetletja.

Isidor je bil potomec nemški priseljencev, ki so v ZDA prispeli, ko mu je bilo devet let. Njegov oče je v kleti trgovine, ki je bila v lasti Rowlanda H. Macyja, prodajal posodo, da je družina preživela. Isidor in njegov brat sta leta 1890 postala solastnika te trgovine, leta 1901, ko sta zgradila Macy's, pa je ta postala največja veleblagovnica na svetu.

Isidor in Ida sta 15. aprila 1912 čakala na rešilni čoln, ko je zadonel ukaz, da se bodo najprej vkrcale ženske in otroci. Ida moža ni zapustila. "Moje mesto je pri tebi. Živela sem s teboj. Ljubim te in, če bo treba, bom umrla s teboj," naj bi mu dejala. Ko so Isidorju povedali, da se lahko zaradi svoje starosti prednostno vkrca v čoln, je ponudbo zavrnil. "Držala sta se za roke, ko je odplul še zadnji čoln," je preživeli povedal New York Times.

Na par tudi James Cameron, režiser filma Titanik, ni pozabil. V filmu sta umrla v svoji kabini, objeta na postelji.

Ida Straus, Isidor Straus | Avtor:

 

Komentarjev 5
  • Avatar GeorgeLincolnRockwell
    GeorgeLincolnRockwell 12:53 26.junij 2023.

    To je isti tip, ki je dejal, da ne misli več zaposlovati "50 let starih belih moških", ker v ameriki pač več pomeni barva kože in "enakost", kot pa strokovnost. Dejal je, "da beli moški niso inspiracija".

  • Kmodri 11:47 26.junij 2023.

    Prekletstvo Titanika je zgleda resnično! Titan po Titaniku!