Magazin > VIP
6123 ogledov

Ne le Vinci, s težko diagnozo se sooča tudi njegova partnerka

Barbi Drmota, Vinci Vogue Anžlovar Osebni arhiv
"V začetku sem bila kar »sesuta«. Prvi obisk pri psihologinji na onkološkem je bil dolg, poln solz, vprašanj zakaj in strahu," pravi 34-letna Barbi Drmota.

Konec januarja so pri režiserju Vinciju Anžlovarju zdravniki potrdili, da je zbolel za amitrofično lateralno sklerozo (ALS). " Izgubljam mišični tonus, imam težave z govorom in močne krče, ki me za nekaj sekund popolnoma ohromijo ob peklenskih bolečinah. Težko hodim in se zadiham že po nekaj korakih. Stanje se slabša in na žalost ni zdravila ali upanja na izboljšavo," nam je nedavno zaupal v zelo iskrenem intervjuju. 

S težko diagnozo pa se sooča tudi njegova partnerka, 34-letna kostumografinja in umetnica Barbi Drmota, ki je zbolela za rakom na materničnem vratu. "Najprej sem bila zelo jezna. Ker moje stanje ni bilo prej zaznano. Kajti, ko si enkrat na Onkološkem inštitutu, s kartoteko v rokah in te zdravnik seznani z novico, da ti drugega kot radikalno obsevanje s kemoterapijo ali brutalna operacija vseh rodil in bezgavk ne preostane, ja, si zelo jezen," je razkrila za Med.over.net. Portalu je tudi zaupala, kako sta ti dve diagnozi vplivali na njeno in Vincijevo življenje. "Grozna mi je misel, da obstaja realna možnost, da bom ostala brez njega. Že prej je bila, zaradi razlike v starosti. Spomnim se, kako sem se mu enkrat, še na začetku najine zveze, razjokala v naročju in trdila, kako svet ni pravičen – da sva se našla dva, ki sva si tako blizu, a hkrati tako narazen."

Več o njenem boju lahko preberete na tej povezavi. 

Komentarjev 2
  • Pierre 19:01 29.november 2023.

    Enako ampak ne vem ZAKAJ je to treba obešat na veliki zvon u cajtengih???? A zato ker sta ''slavna''??

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 17:02 29.november 2023.

    Sočustvujem z obema!