Magazin > VIP
129 ogledov

Ne sme shujšati niti za kilogram

Maja Kljun
1/10
Žurnal24 main
Poleg Jurija Bradača si kariero čez lužo ustvarja tudi Maja Kljun, ki je pred tremi leti zaigrala v Transformerjih, zdaj pa ji je zopet uspel veliki met. Postala je namreč obraz blagovne znamke Sovage.

Postali ste obraz blagovne znamke kavbojk Sovage Denim. Kako je prišlo do sodelovanja?
Izbrana sem bila na castingu, že med pomerjanjem kavbojk sem jim bila zelo všeč,  tudi moja celostna podoba ... rekli so: "Super, nova Marilyn Monroe." Casting je bil najprej samo za katalog, kjer so mi podarili  kavbojke. Ko sem jih prvič oblekla, so me opazili paparaci iz TMZ-ja, kar je tudi pripomoglo, da so me na koncu izbrali za njihov obraz.

Kako je bilo pozirati na sloviti aveniji Melrose? Ste imeli kaj treme?
Ne, sploh nisem imela treme, maksimalno sem uživala. Jaz in moje najljubše kavbojke Sovage Denim ter polna ulica ljudi, ki te občuduje (smeh).

V pogodbi za Sovage je zapisano, da ne smete shujšati niti za kilogram ...

Ko sem se po kosilu odrekla sladici, so me vprašali, zakaj. V šali sem pripomnila, da bi bilo super, če bi oblekla manjšo številko kavbojk. Bethany (izvršna direktorica, op. a.) me je zgroženo pogledala in rekla, da sem jim všeč takšna, kot sem, in ne smem shujšati niti kilograma. To je zdaj napisano tudi v pogodbi.

S katerimi blagovnimi znamkami ste še sodelovali med bivanjem v Ameriki?

Delala sem za Budweiser, za Coors Light, spodnje perilo, reklame za MTV in še in še ...

Torej se v Los Angelesu v glavnem ukvarjate s tem?
Vse, kar sem delala do zdaj, so bile večje reklame, ampak se ni izpostavljalo mojega imena, tako da si v bistvu samo eden izmed modelov. Biti Sovageev obraz pa je čisto drugega pomena. Nisi eden izmed modelov, ampak si v bistvu zvezda, si na jumbo plakatih, kjer sta napisana tvoja ime in priimek. To je bil v bistvu tudi razlog, zakaj sem skoraj obupala, ker se mi je zdelo, da vse skupaj nikamor ne pelje. Delaš vsak dan, hodiš na castinge ... in ni bilo tistega učinka, ki sem ga želela.

Kaj dejansko pa ste si želeli?
Jaz imam načrte že čisto določene. In tole, kar sem dobila zdaj ... Bog, hvala (smeh).

Maja Kljun | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main


Si še vedno želite uspeti v filmski industriji?
Definitivno.

Imeli ste manjšo vlogo v Transformerjih. Kako je bilo snemati v Hollywoodu?
Kaj pa vem ... fajn. Ampak v bistvu se takrat sploh nisem zavedela, kaj me je doletelo. Nisem se zavedala, kaj pomeni imeti svojo kabino, na kateri piše tvoje ime. Če bi bila takrat pametnejša, bi iz tega lahko potegnila bistveno več. Namesto tega pa sem se po snemanju usedla na letalo in šla domov za devet mesecev.

Bi bilo bolje, če bi ostali tam?

Ja, če bi ostala tam, bi dobila publiciteto, šla bi na premiero filma, takoj bi bila čisto druga raven. Ko sem se pa po devetih mesecih vrnila v L. A., nihče več ni vedel, kdo sem. Bog mi je dal nekaj, česar nisem znala izkoristiti, niti ceniti.

Kako je sploh prišlo do tega, da ste dobili vlogo?

Šla sem na casting, kjer je bilo čez tisoč punc, sledil je ožji casting, kjer nas je bilo približno sto, potem pa še manjši. Jaz se sploh nisem zavedala, kaj to pomeni, bila sem preveč neizkušena. Spomnim se, da sem se morala razjeziti v slovenščini, pa nisem našla izraza, ni šlo ... Prišla je moja menedžerka in rekla "kaj ti ni jasno" in potem sem se končno razjezila in vsi so rekli "no, očitno znaš igrati".

Kakšna je bila vaša vloga?
Tri punce se peljejo na zabavo, kjer jim ponagaja telefonski signal in se razjezijo. Potem jih napadejo roboti in jih pobijejo.

Ste spoznali Megan Fox?

Ja, Megan sem spoznala malce kasneje, ker je takrat ni bilo na snemanju. Je zelo lepa in seksapilna ženska.

Kako zdaj kaže z vašo igralsko kariero?

Velikokrat sem bila že tako blizu filmu, ko resnično misliš, da je stoodstotno. Potem pa pridejo neki novi investitorji, pripeljejo svoje igralce, ali pa se film ne posname ...  

Maja Kljun | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Čez lužo uporabljate ime Maya Klayn ...
To je bila želja mojega bivšega  menedžerja, vendar jaz vztrajam pri imenu Maja Kljun. Sicer ga težje izgovarjajo (Madja Kladja), ampak se bodo že navadili (smeh). Naj še dodam, da sem zelo ponosna na svojo družino in priimek, ki ga nosim, v življenju se trudim, da so tudi oni lahko ponosni name.

Kakšno narodnost vam pripisujejo?
Nekateri mislijo, da sem Francozinja, drugi Italijanka, ali pa vzhodna Evropejka.

V Los Angelesu si poskuša kariero ustvariti tudi Jurij Bradač. V kakšnih odnosih sta?
Ana Colja, Jurij Bradač in jaz smo dobri prijatelji. Sicer se ne vidimo veliko, ampak če bi bil kdo od nas v stiski, bi bili tam drug za drugega.

V ZDA vas je opazila tudi slavna dedinja Paris Hilton ...
Ja, zahajava v iste klube, iste restavracije ... Prijatelj mi je rekel, da je enkrat živčno spraševala po meni, češ "who the f*** is she?" (kdo za vraga je ona, op. a.).

Začeli so vas tudi primerjati z njo. Vam to laska?
Laska mi, če pravijo, da je ona podobna meni ...

Ko je Slovenijo obiskala Tara Reid, ste se z njo udeleževali dogodkov. Se še vedno družita?
Ne, s Taro se pa že dolgo nisem slišala. Eno obdobje sva se družili.

Kaj vas je najbolj presenetilo, ko ste prišli v ZDA?
Prvič mi L. A. ni bil čisto nič všeč. Najbolj me je presenetilo, da je to mesto sanjačev, domišljavcev ... verjamejo tistemu, kar govorijo, tudi če ni nič resničnega. Vsak te gleda tako, da razmišlja, kakšno korist ima lahko od tebe. Težko je dobiti pravi krog prijateljev.

Vi ste našli prave prijatelje?
Ja.

So Američani?
Ne, v glavnem so Evropejci.

Imate svoje stanovanje?

Ja, živim sama, in sicer v kompleksu Palazzo, kjer so živeli tudi udeleženci šova Plešemo z zvezdami, preden sta zaslovela, pa sta tam živela tudi Gerard Butler in Lady Gaga.

Kako se življenje v L. A. razlikuje od življenja v Sloveniji?

Odvisno, kje v L. A. živiš. Če živiš v Hollywoodu ali na Beverly Hillsu, potem je tam vsekakor razlika. Že na cesti kar mrgoli bentleyjev, porschejev, ... to je čisto drug stil, pridite, pa boste doživeli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.