Magazin > VIP
2408 ogledov

Nemška vplivnica skoraj popolnoma paralizirana

Raffaela Blasko Instagram
Pred tremi leti je prejela grozljivo diagnozo.

Kar 95 odstotkov telesa nemške vplivnice Raffaele Blasko je paraliziranega, piše RTL. 26-letnica je pred tremi leti izvedela, da je zbolela za amiotrofično lateralno sklerozo (ALS), hitro napredujočo degenerativno bolezen motoričnega živčnega sistema. Bolniki imajo težave s požiranjem hrane, z govorjenjem, s hojo, v pozni fazi pa tudi z dihanjem, kar vodi v smrt.

A Raffaela je prava bojevnica. Pri njenem boju ji ob strani stoji tudi nekdanja pevka skupine Monrose, Senna Gammour, ki je na svojih družbenih omrežjih delila prijateljičino usodo. "Po prvih simptomih je prišla diagnoza. Tri črke so uničile njeno življenje,“ je zapisala Senna in dodala, da se je vse začelo z manjšimi govornimi težavami. "A vdaja zanjo ni opcija,“ je še poudarila nemška zvezdnica in svoje sledilce prosila za denarno pomoč, s katero bi si Rafaela lahko izboljšala kakovost življenja.

"V glavi imam sliko, kako se skupaj smejemo in plešemo. Če ji lahko na ta način izrazim podporo, je to najmanj, kar lahko kot človek in prijateljica naredim,“ je Senna zapisala na prijateljičinem Instagram profilu.

Rafaela se je za pomoč zahvalila. Pravi, da z besedami ne more izraziti svoje hvaležnosti in da prijateljicama, ki sta sprožili to akcijo, dobrote nikoli ne bo mogla poplačati. "Prostovoljno sta se odločili za to, da skupaj napišemo to zgodbo. Silita me sreči naproti in me opominjata, za kaj se je vredno boriti.“

Ne zamudi 4. dela šova JOONGLAA STAR!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.