Magazin > VIP
2391 ogledov

"Ni več ljudi, ki bi garali, vsi bi bili samo še influencerji"

Anže Petkovšek
Kakšna je prihodnost poklica, ki je pri nas šele pred desetimi leti doživel razcvet?

Mlad in obetaven chef Mojmir Šiftar, ki je septembra lani prevzel vodenje kultne ljubljanske Restavracije Pen Klub, je prepričan, da prihodnost kuharskega poklica nič kaj obetavna. "Vsi bi bili samo še influencerji," je povedal v intervjuju.

Ko je sam začenjal svojo kuharsko pot, se je garalo, pravi. "Takrat si rezal, dokler se nisi porezal. Zdaj bi pa vsi samo dobro služili in malo delali."

Za Style.Over.Net je razkril tudi, kakšni gostje smo Slovenci in kako se obnašamo v restavracijah. Njegov odgovor vas bo presenetil!

 
Komentarjev 1
  • tlacan 18:45 05.avgust 2022.

    Tako te uči vse kar vidiš okoli sebe. Z delom težko postaneš bogat. Zelo redkim uspe, da so malo bolje plačani. Ker pa se uspeh meri z bogastvom, mladina išče drugačne poti do uspeha, če nimajo bogatih staršev, ki bi ...prikaži več jim porihtali kariere.