Magazin > VIP
4374 ogledov

Nikoli ne bi verjeli, da je Sonja Javornik praznovala že ta jubilej

Sonja Javornik osebni arhiv
To je razlog, da je videti tako mladostna.

Sonja Javornik, ki je v novem šovu Poroka na prvi pogled strokovnjakinja za partnerske odnose in parom pomaga pri premagovanju ovir, s katerimi se soočajo, je, kljub temu da ima 50 let, videti zelo mladostna. To pripisuje svojemu ‘fetišu na nego’, saj je od nekdaj navdušena nad kremami. V njenih dvajsetih letih, ko je bila pri nas še slaba izbira, je v tujih ženskih revijah iskala izdelke, ki so jih priporočali in s svojim seznamom nato hodila po Harrodsu in Sephori. Mazala se je proti celulitu, čeprav ga ni imela. Prav tako je hodila na nege, a prizna tudi, da ima dobro genetiko, saj njena mama in sestrične ne kažejo svojih let. 

O receptu za mladostni videz pravi: “Za začetek je seveda pomembno spanje. Ker nisem mogla imeti otrok, sem - razen v fazah, ko so nagajali hormončki - vedno veliko spala. Zdaj, ko imam 50 let, se zjutraj zelo pozna, če kakšno noč ne spim dobro. Zelo pomembna je kakovostna hrana - najraje si kuham sama, saj zelo hitro dobim mozoljčke. Pri svinjini pazim tudi, da kupim res kakovostno, da ni preveč hormonov in antibiotikov, saj mi koža takoj pokaže, če ni tako. Verjetno je koristno, da mi alkohol ne diši - tako ali tako mi naredi kislino, tako da se mu že zato izogibam. Nikoli ne grem v posteljo z ličili - to res uničuje kožo. Preizkusila sem zelo zelo drage kreme, pa tudi bolj dostopne. Pred leti sem naletela na domačo kozmetiko, ki me je takoj navdušila. Sicer sem potem še nekaj let vmes testirala vse mogoče druge izdelke, ampak zdaj sem domači kozmetiki že dolgo zvesta, ker vidim, da koža ni samo nahranjena in sijoča, pač pa se mi je dejansko spremenila tekstura. Če so nekoč kreme res bile pomembne bolj zaradi nekega občutka, se je v zadnjih dveh desetletjih to zelo spremenilo, saj so tudi v kozmetiko vpeljali nove tehnologije, pravo znanost, tako da imajo kreme res lahko dober učinek. Zato me ne zanima, kakšno barvo ali vonj ima, pač pa učinek, ki ga vidiš čez kak mesec. Zelo pogosto nimam nič ličil - tudi to se mi zdi za kožo pomembno.”

Sonja hodi tudi na masažo telesa in specializirane nege obraza. "Te tretmaje sem imela tudi med snemanji, saj z aparatom globoko v kožo potisnejo aktivne sestavine serumov, tako da je koža res nahranjena in navlažena in so potem lepše naliči. Pozimi grem tudi na kak microneedling - to je terapija, pri kateri se malo poškoduje povrhnjica, da se potem obnovi kolagen. Zelo mi je všeč tudi tretma Hydrafacial, saj izvrstno očisti kožo in jo potem tudi nahrani. V kratkem pa bom preizkusila še metaterapijo, ki je menda tudi zelo učinkovita. To pa še ni vse! Pred desetimi leti sem zaradi zdravljenja neplodnosti začela hoditi h kitajskemu zdravniku, kjer so pred časom začeli tudi s kozmetičnimi akupunkturami. Naredila sem celo kuro in po fotografijah ugotovila, da je moj obraz dejansko manj povešen, zato tudi na to akupunkturo redno hodim in sem tudi hodila med snemanji. Najboljše pri tem je, da kitajska medicina pristopa celostno, tako da tudi pri kozmetični terapiji v prvi vrsti poskrbiš za boljše zdravje. Sicer pa se tudi jaz strinjam, da smo samo zdravi lahko lepi!"

 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Avatar Zoran
    StarMačk 18:58 22.april 2024.

    A to, da je vaša novinarska kolegica pa vas je sram napisat, al kaj???

  • Pierre 14:15 22.april 2024.

    Ma dajte no nehat nabijat, mladostna ???? Sanja kuža o salami...

  • bi_ba 13:40 22.april 2024.

    Kože pač nima lepe, ker je rdečelaska, te imajo pa vedno težave. Pa škoda, da sploh nima ustnic. To se da popravit in bi bil izgled mnogo boljši. Ampak po 50 se ne dogajajo več čudeži....