Magazin > VIP
58192 ogledov

Nina Radi: Moj dom je postala bolnišnica

Nina Radi instagram
Sanjska Nina o tem, da veliko časa preživi na belih hodnikih in kaj ji pomaga, da ostane pozitivna.

Nina Radi, ena izmed deklet, ki so se borile za srce Gregorja Čeglaja v prvi sezoni Sanjskega moškega, redno odkrito govori o svojih zdravstvenih težavah in svojim sledilcem tako sporoča, da niso sami v boju z boleznijo.

Sama je prebolela raka na materničnem vratu in sedaj hodi na redne kontrole. “Ravno naslednji teden imam kontrolo, pričakujem, da bo vse v redu. Sedaj sem na hormonski terapiji, ki so mi jo priporočali zdravniki. Veliko je polemik, ali jo prejemati ali ne. Jaz vsem priporočam, da poskusijo. Sama sem imela en stranski učinek- - povečane prsi, sicer pa sem se bala, ali bo prišlo do povečanja teže, a na koncu je teža ostala ista."

Konec leta jo čaka nova operacija sinusov. Razkrila je: “Res je, spet nova operacija. Pravzaprav mi je odleglo, ko so ugotovili, kje je vzrok mojih težav. Že nekaj let težko diham skozi nos in dvakrat letno zaradi vnetja sinusov pristanem na antibiotikih. Odkrili so, da imam veliko polipov v nosu in konec leta mi bodo to odstranili."

Ko smo jo vprašali, kako ohranja pozitiven pogled, je povedala: “Veliko berem motivacijske knjige, prakticiram hvaležnost, pomaga mi tudi tek. To mi je tudi pomagalo takrat, ko sem imela raka in sem bila depresivna.”

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Pierre 13:11 05.avgust 2023.

    Punca, ti so bolna tudi v glavi, bo treba k psihiatru!!!

  • Avatar jezeran
    jezeran 12:39 05.avgust 2023.

    No ja, se je pa ta prava stvar povečala a ne.

  • jakec1575 12:00 05.avgust 2023.

    Veliko bolezni si natovorimo sami. Zahodna medicina psihosomatske vplive tezko priznava v clankih in malo bolj v klinicnem zdravljenju. En kadi 70 let, pa se vedno tlaci zemljo brez raka. Drug zivi zdravo na papirju in ga pobere rak. Genetika ...prikaži več je vazna, a ni edina.