Magazin > VIP
21763 ogledov

Nov udarec za hudo bolno Shannen Doherty

shannen doherty Instagram
Sindikat jo je pustil na cedilu.

Zvezdnica serije Beverly Hills 90210, Shannen Doherty, je februarja 2020 za ABC News razkrila, da se spet bori z rakom, tokrat v četrtem stadiju. Prvič so bolezen (rak na dojkah) pri njej odkrili leta 2015.

Svojo diagnozo je javno razkrila zaradi sodne bitke, ki jo bije proti zavarovalnici, pri kateri je imela zavarovano hišo. Igralka zavarovalnico toži, ker naj bi ji izplačali premalo denarja za škodo, ki so jo lani povzročili požari. Na sodišču naj bi govorili tudi o njenem zdravstvenem stanju, zato se je odločila, da bo še pred začetkom obravnave o tem spregovorila sama. 

Igralka pa je sedaj izvedela, da je sredi bitke za življenje ostala brez zdravstvenega zavarovanja, ker je v zadnjem letu zaslužila premalo denarja. Na cedilu jo je pustil sindikat igralskega ceha SAG-AFTRA, ki mu predseduje igralka Fran Drescher

"@officialfrandrescher sprašujem za ljudi, kot sem jaz, ki delajo od svojega 10. leta in so plačevali članarino @sagaftra ... Zakaj nas sindikat pušča na cedilu, ko zaradi zdravstvenih razlogov ne moremo delati? Mislim, da lahko naredimo več za vse naše člane in mislim, da ste vi oseba, ki bi to morala storiti. Zdravstveno zavarovanje ne bi smelo temeljiti na letnem dohodku. Gre za prispevek, ki ga plačujemo celo življenje. Jaz in mnogi drugi smo vse življenje plačevali članarino, a ste nas sedaj, ker ne izpolnjujemo vaših trenutnih pogojev, zapustili. To ni v redu," je zapisala na Instagramu.

Pod objavo se je oglasil tudi njen nekdanji soigralec iz serije Beverly Hills 90210, Brian Austin Green, ki ima s sindikatom podobne izkušnje. Po živčnem zlomu je okreval 4 leta in pol. Hodil je na razne terapije, ki jih je moral na koncu plačati sam. "Zavarovanje SAG sem izgubil po 9 mesecih, ker nisem več služil denarja kot igralec (še vedno sem pa plačeval sindikalno članarino)," pravi. 

Kot piše na spletni strani sindikata, mora oseba, da je upravičena do zavarovanja, zaslužitit 26.470 dolarjev na leto.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.