Magazin > VIP
5180 ogledov

Nova zvezda Planet TV že 25 let koraka po spiritualni poti spolne energije

špela gornik
Špela Gornik je nova strokovnjakinja šova Poroka na prvi pogled.

V šovu Poroka na prvi pogled v tej sezoni gledamo tudi tudi partnerko terapevtko Špelo Gornik, ki je o novem izzivu povedala: "S partnerskimi terapijami korenito pomagam parom, pri Poroki na prvi pogled pa se ne pogovarjamo samo s pari, ampak sporočilo o vrednotah partnerstva seže tudi do gledalcev. Hvaležna sem za to priložnost, ker živimo v časih, ko mnogo ljudi izgublja vero v zdravo monogamno zvezo, zato je odgovornost toliko večja."

Kateri medijski obraz se je še pridružil ekipi strokovnjakov, lahko preberete TUKAJ

Gornik pa ni le partnerska terapevtka, ampak tudi diplomirana sinologinja in spolna terapevtka. "Z letom 2023 beležim 25 let, odkar sem z veliko vero zaupanja zakorakala po spiritualni poti spolne energije in nege zdravilnih moči spolnosti. Vse se je začelo v rosnih najstniških letih prek navdiha, ki sem ga našla v knjigah duhovnih avtoritet, ki so v meni vzbujale vprašanja. Podala sem se na intenzivno pot iskanja odgovorov, ki so ostajali nerešeni tako iz strani širše družbe kot tudi s strani tradicionalnih izobraževalnih sistemov in alternativnih New Age krogov," je zapisala na svoji spletni strani, kjer je tudi razkrila, da je šest let delala kot prevajalka 
kitajskih zdravnikov, ki so jo naučili veliko o metodah imenovanih yangsheng (Nega življenjske sile). "Kasneje sem kot holistična spolna terapevtka delovala v Londonu. Svoje znanje in bogate izkušnje sem tekom bivanja v Veliki Britaniji nadgradila še s študijem partnerske terapije," še pravi.

"Zavedati se moramo svojih prednosti in pomanjkljivosti"

"Poroka je ritual, s katerim kronaš zaobljubo svojemu izbrancu. Nekateri to zaobljubo opravijo v ozkem družinskem krogu, drugi povabijo vsaj 100 ljudi, tretji pa to naredijo pred vesoljno Slovenijo na Planetu TV," je za naš medij povedala strokovnjakinja in dodala, da si tudi sama želi pred oltar. "Da, ampak samo enkrat in 'za prmej'," je dodala.

Gornik poudarja, da zakon ni samo eno poglavje, ampak način življenja. "Vsak zakon je drugačen, a stabilen zakon ima zdrave korenine. Te korenine se sidrajo med skalami zvestobe, povezanosti, sočutja, avtentičnosti in iskrenosti. Ko se ljubezenska zveza začne, imamo občutek, da nas partner oz. partnerica izpopolni. Vsi vemo, da ima to stanje kratek rok uporabe. Slej ko prej iz omare padejo okostnjaki emocionalne preteklosti in ples se začne. Zavedati se moramo svojih prednosti in pomanjkljivosti ter tega, da nihče ni popoln. Pomembno je sočutje, ker partnerja bosta drug drugemu hote ali nehote odpirala najgloblje rane. Lahko meditiramo sami v jami ali enosobnem stanovanju, lahko zaslužimo milijone in poberemo vse nagrade, ampak le v zakonu se lahko zdravijo navezovalne rane, ki niso samo naše, temveč tudi od naših prednikov. Samo pomislite, kaj so podedovali naši starši in kaj dedujejo naši potomci," svetuje lepotica, ki je prava svetovljanka in je živela po različnih koncih sveta, od kitajskih mest, kot so Guilin, Wuhu, Qinghuangdao pa do Londona in Berlina. Zadnje leto pa živi na Dolenjskem in njeni prijatelji presenečno ugotavljajo, da marsikdaj zavije po dolenjsko. Ona se temu le smeje in zapoje Henčkovo vižo: "Saj Dolenjska je moja mati!"

Komentarjev 1
  • Ender3 16:21 16.marec 2024.

    Kaj nakateri rabijo takšno vrsto terapije..?