Magazin > VIP
34229 ogledov

Nova pričanja: To so bile zadnje besede princese Diane

princesa diana Profimedia
Spregovorila gasilec in zdravnik, ki sta bila med prvimi na prizorišču nesreče.

Prvič je za medije spregovoril Xavier Gourmelon, gasilec, ki je bil eden od prvih reševalcev, ki so 31. avgusta 1997 prišli na prizorišče nesreče, ki je bila usodna za princeso Diano. Kot poroča Daily Mail, je bil priča zadnjim Dianinim besedam. "Govorila je v angleščini. Rekla je: 'Oh, moj bog, kaj se je zgodilo?' Razumel sem jo in jo poskušal pomiriti. Držal sem jo za roko,“ je povedal Gourmelon. Ko so Diano uspeli rešiti iz razbitin, je njeno srce prenehalo biti. Gasilec se spominja, kako so jo njegovi kolegi oživljali. Komu je pomagal, je izvedel pozneje.

Lady Di prav tako ni prepoznala prva oseba, ki je prispela na kraj, zdravnik Frederic Mailliez, ki je takoj opazil, da sta bila dva potnika že mrtva, dva pa hudo poškodovana. Najprej je pomagal Diani, ki je zadaj sedela na tleh. "Videl sem, da je zelo lepa in da nima poškodb na obrazu. Ni krvavela, je pa imela težave z dihanjem. Prvih nekaj minut je bila videti dobro. Z njo sem začel govoriti v angleščini in ji povedal, da sem zdravnik in da je reševalno vozilo že na poti ter da bo vse v redu.“ Nato jo je predal reševalcem.

Reševalno vozilo se je proti bolnišnici peljalo počasi, saj bi se zaradi zaviranja in speljevanja lahko Dianino srce spet ustavilo. To se je tik pred prihodom v bolnišnico tudi zgodilo, zato je zdravnik Jean-Marc Martino vozniku zaukazal, naj ustavi, da bi ji lahko pomagal.

princesa diana nove informacije Magazin Smrt Lady Di: Zato je bila princesa tistega usodnega dne še v Parizu

Reševalno vozilo je v bolnišnico prispelo ob 2.06. Rentgenske slike so pokazale, da ima Diana notranje krvavitve. Ob 2.30 je v bolnišnico prispel profesor Alain Pavie, eden najboljših srčnih kirurgov Francije, a Diani tudi on ni mogel več pomagati. Čeprav so vedeli, da je zanjo prepozno, so jo oživljali še eno uro. Ob 4. uri so obupali.

V nesreči so poleg Diane umrli voznik Henri Paul in Dianin partner Dodi Al-Fayed. Tragedijo je preživel le princesin varnostnik. 
 
Komentarjev 5
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 00:46 25.junij 2021.

    Pa naj to revo ubogo že pustijo, da počiva v miru. Folk pa še danes služi, s svojimi bolanimi zgodbicami, na njen račun. Bolano!

  • Russell_Ellinger 11:33 24.junij 2021.

    Z enostavnim domačim spletnim delom v prostem času zaslužim več kot 15.000 EUR. Sem redni študent in samo s tem, ko sem dve uri opravljal to službo, sem prejšnji mesec s tem delom zaslužil 17.528 EUR. ......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

  • lada 08:03 24.junij 2021.

    ko pa utoni 10 - letni otrok pa vse tiho je bilo ! smrt komunizmu, kdaj bo pa guznu qurba z najvećjo neupravićeno penzijo ?