Magazin > VIP
9539 ogledov

Očeta norveških princesk pokopali devet mesecev po smrti

ari behn Profimedia
Izbrali so prav poseben datum.

Konec lanskega decembra si je norveški avtor in nekdanji mož princese Märtha Louise, Ari Behn, v starostu 48 let vzel življenje. Behn je za seboj pustil tri hčerke, ki so se mu rodile v 15-letnem zakonu s princeso, Maude, Emmo in Leah.

Žalna slovesnost je potekala januarja, pokopali pa so ga šele včeraj, ko bi praznoval svoj 48. rojstni dan. To je sporočil zgodovinar Oskar Aanmoen. Njegovo žaro so v prisotnosti princese in njegovih hčera ter ožjih družinskih članov pokopali na Pokopališču našega odrešenika v Oslu. Gre za prestižno pokopališče. Le nekaj metrov od Behnovega groba sta pokopana dramatik Henrik Ibsen in slikar Edvard Munch. "Pokopališče je spomenik ljudem, ki so imeli na Norveškem velik vpliv,“ pravi igralka Bjarte Hjelmeland.


Ganljivo sporočilo

Včeraj se je na družbenem omrežju oglasila Leah in očku voščila za rojstni dan. Med drugim je zapisala, da je bil njegov samomor največja tragedija, ki se je zgodila družini in dodala, da očeta zelo pogreša. "Nikoli ga ne bom pozabila. Bil je izjemen človek, poln dobrih namenov, ki si je vedno želel le, da bi se vsi imeli čudovito. Zelo sem ga ljubila. Njegova smrt me je spremenila in tudi moj pogled na življenje. Če imaš nekoga rad, mu to povej, saj ne veš, kdaj ga boš izgubil. Včasih, ko sem srečna in se zabavam, se ustavim in pomislim, če si to res zaslužim. Seveda si. Vsi si zaslužimo biti srečni.“ Leah je še dejala, da bi morali biti drug do drugega prijazni, saj vsak od nas bije svoje bitke. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.