Magazin > VIP
33 ogledov

Olivia bi izpopolnjevala švicarščino

Olivia Wilde Reuters
Olivia Wilde, ameriška igralka in fotomodel, ki smo jo lahko nazadnje gledali v vlogi Quorre v filmu Tron: Zapuščina, je včeraj na švicarski premieri filma Cowboys and Aliens, v katerem je zaigrala z Danielom Craigom, trdila, da zna govoriti švicarsko.

Švica ima namreč štiri uradne jezike: nemškega, italijanskega, francoskega in retoromanskega, švicarski jezik pa ne obstaja.

Igralka je naredila napako, ker na predstavitvi njenega novega filma na festivalu Festival del Film di Locarno hotela biti duhovita. Na Twitterju je zapisala: "Kavboji se bodo predvajali nocoj pred osem tisoč ljudi v Piazzi Grande na Locarno Festu. Svoj govor pripravljam v švicarskem, italijanskem in še v apaškem jeziku, za vsak primer."

Vendar so ji v ušesih kmalu zadoneli besni alpski rogovi, zato je zapisala: "O, dobro, izkazalo se je, da švicarski jezik ne obstaja. Tako je še bolj enostavno. Bom vključila še kantonščino, da bo bolj zanimivo."

Takšne napake sicer ne bi pričakovali od intelektualke, ki je svoj prvotni priimek Cockburn v čast irskemu pisatelju Oscarju Wildu spremenila v Wilde.

Napaka za napako

To pa ni bila edina napaka, ki jo je naredila med promocijo filma, ki je sicer dobil deljene kritike. Tudi obleko, v kateri se je sprehodila po rdeči preprogi na premiero, so kritiki ocenili kot nenavadno. Nosila je črno Guccijevo obleko s črno zlatim trakastim ogrinjalom preko ramen in razporkom v višini stegen. Čeprav so jo oblikovali v eni največjih svetovnih modnih hiš, obleka odstopa daleč od modnih smernic.

Sedemindvajsetletnica po svetu promovira 163-milijonsko finančno bombo, v kateri igrata tudi Daniel Craig in Harrison Ford. Kljub napakam je na dobro obiskanem dogodku uživala. Na Twitterju je zapisala: "Sinočnje predvajanje Kavbojev v Piazzi Grande je bilo kot Cinema Paradiso. Resnično sanjsko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.