Magazin > VIP
1113 ogledov

Omar Naber: "Počutil sem se zelo slabo in imel sem slabo vest."

omar naber
Omar Naber je spregovoril o svoji najtežji glasbeni izkušnji.

Pevec Omar Naber ima s koncerti ogromno izkušenj, zato ga nič ne bo tako hitro vrglo iz tira. Na enem koncertu pa ga je doletelo nekaj, kar tako hitro ne bo pozabil. 

Zgodba, ki bo Omarju Naberju za vedno ostala v spominu, sega v "predkoronski" čas. Pevec je pred časom sprejel enega največjih izzivov do tedaj - povabilo Pihalnega orkestra Slovenske vojske na koncertno turnejo po Sloveniji. Program? Uspešnice legendarne britanske rock zasedbe Queen.  "Ta odgovornost je bila ogromna, saj mora izvajalec imeti dovolj samozavesti in izkušenj, da za sabo "vleče" celoten orkester samih profesionalnih glasbenikov," pravi Omar. Izziv je bil še toliko večji, saj je moral peti skladbe, ki jih je izvajal sam Freddie Mercury. 

Turneja po Sloveniji se je izkazala za izredno uspešno, ekipa več kot 50 glasbenikov je presegla vsa pričakovanja. Vsi koncerti turneje so bili razprodani, vključno z otvoritvenim v Cankarjevem domu, ki je bil nabito poln. Navdušenje publike je bilo nepopisno, podobno tudi vseh ponovitvah po Sloveniji.  "Vse je torej teklo kot po maslu. Dokler ...," se spominja Omar. 

Med zadnjim nastopom v Murski Soboti se je zgodilo nekaj nepričakovanega. Vse je bilo pripravljeno, publika v dvorani, luči so se ugasnile. "Bil sem malenkost prehlajen, a takega projekta, kjer je vključenih toliko ljudi in logistike, zaradi prehlada res nisem nameraval odpovedati. Prepričan sem bil, da bom koncert lahko speljal kot se spodobi, zato sem dal vse od sebe. A sem se uštel," se spominja dvakratni udeleženec Evrovizije. Program skupine Queen je bil za šibke in prehlajene glasilke pevca prenaporna naloga za tisti večer. Kljub vztrajanju se je sredi koncerta pevcu podrl svet, ostal je brez glasu. To se mu pred tem v petnajstih letih kariere še ni zgodilo. "Počutil sem se zelo slabo in imel sem slabo vest. Sredi koncerta sem se s hripavim glasom opravičil publiki, orkestru ter dirigentu in povedal, da takšne izkušnje še nisem imel in, da se jim želim čimprej oddolžiti."

Še na odru je tako predlagal, da se v najkrajšem možnem času dogovorijo za nov koncert. Publika se je dvignila na noge in mu v podporo začela ploskati, prav tako orkester. "Kamen se mi je odvalil s srca od hvaležnosti, da so ljudje to sprejeli tako lepo. Še danes sem jim hvaležen. Zdelo se je, kot da razumejo, da mi je težko in da se zavedajo velike odgovornosti, ki jo nosim s sabo." Koncert so ponovili in prav ta koncert se je izkazal za najboljšega od vseh.

 


 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.