Magazin > VIP
29432 ogledov

Označili so jo za najgršo žensko na svetu, danes je premožna

Lizzie Velasquez
Slabo stvar je uspešno obrnila sebi v prid.

Lizzie Velasquez se je rodila z obliko Marfanovega sindroma, ki močno vpliva na njeno zdravje. Najvidnejši znak bolezni je ta, ki vpliva na njeno težo, kosti in oči.

Pogosto so se ji rogali zaradi njenega videza. Ko je bila stara 17 let, je na spletu našla video, v katerem so jo označili za najgršo žensko na svetu. Ko je videla objavo, je bila obupana in prizadeta. A enajst let kasneje je Lizzie uspešna ženska, ki je slabe izkušnje obrnila sebi v prid. 


Marfanov sindrom je dedna bolezen vezivnega tkiva, ki povzroča spremembe na okostju, očeh in srčno-žilnem sistemu. Ljudje s tem sindromom težko pridobivajo težo, imajo hude težave z očmi in srcem. Zaradi slednjega je večja možnost, da pride do predrtja aorte, kar je v veliko primerih usodno. 

Postala je uspešna motivacijska govornica. Uspešno je nagovorila milijone ljudi in napisala štiri knjige. Življenje se ji je obrnilo na glavo, ko jo je pri 18 letih namestnica ravnateljice šole, ki jo je obiskovala, prosila, naj svojo zgodbo deli z dijaki. Če je na začetku dvomila, da bo s svojo zgodbo koga nagovorila, je kmalu ugotovila, da so dvomi odveč. Vsi so namreč kdaj bili negotovi ali ustrahovani. "Še nikoli se nisem počutila tako samozavestno," je povedala. 

"S slavo so prišle neverjetne priložnosti, a tudi nov občutek odgovornosti," o tem, da živi, kot govori, pravi Lizzie. 

Njen govor o tem, kaj je lepota, ima več kot enajst milijonov ogledov. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.