Magazin > VIP
90089 ogledov

Pahorjeva katrca podrla svetovni rekord

borut pahor Instagram
Še sedem dni je do konca dražbe, pa je že padel rekord, je sporočil Borut Pahor.

Nekdanji predsednik države Borut Pahor za dober namen prodaja svojo Katro. Konec januarja je sporočil, da se je odločil ločiti od svoje zveste spremljevalke. Na spletnem oglasniku Dober avto je objavil oglas, s katerim svoj renault 4 letnik 1991 ponuja na dražbi. Celotna kupnina bo šla v dobrodelne namene. 

Za avto vlada veliko zanimanje, kar dokazuje tudi do zdaj najvišja ponudba, ki jo je prejel Pahor. "Danes je padel svetovni rekord. Katra za dober namen bo postala najdražje prodan Renault 4 v zgodovini. Doslej je bila najvišja prodajna cena 50.600 evrov," je zapisal, sklicujoč se na podatek, ki so ga navajali v 24ur. 

"Čestitam ponudniku in vsem, ki z najboljšimi nameni sodelujete v tej čudoviti akciji, ki še ni rekla zadnje besede," je zapisal Pahor. Do izteka dražbe je namreč še sedem dni. 

S fotografij je razvidno, da je avto dobro ohranjen. Pahor je prejel tudi uradni certifikat, da je avto vpisan v register starodobnih vozil, kar pomeni, da ima pravico do cenejšega zavarovanja in cestnine. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Borut Pahor (@borutpahor)

Avto ima nekaj več kot 95 tisoč kilometrov. Pahor je drugi lastnik, vseh sedem zadnjih tehničnih pregledov razen enega je opravil brez težav. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 17
  • Plavi-mil 15:09 08.februar 2023.

    Bravo G. Pahor, kupnino boste podarili v dobrodelne namene, vse čestitke , ptičji golobnjak bi pa miljonsko nagrado pobasal najraje v svoj žep, ampak malo se pa le boji, ni higijenično, ker smo morali davkoplačevalci "njegov" GEI sanirati s. 400 ...prikaži več400 miljoni EUR, ker ga je ta guru zafural s prepoceni prodajo el. energije v tujino, drugačre bi pa pobral miljonsko nagrado brez greha.

  • Toma 12:37 08.februar 2023.

    Potem pa lahko spet pride k nam pice peč ;-)

  • Toma 12:36 08.februar 2023.

    ”Naložba”?