Avto > Iz druge roke
5565 ogledov

Borut prodaja katro, zdaj je objavil fotografije

Borut Pahor in njegova katrca renault 4 Doberavto
Bivši predsednik Borut Pahor je že izpolnil prvi del obljube in je objavil oglas za svoj renault 4 na spletnem oglasniku Dober avto. Lahko si ga ogledate.

Bivši predsednik Borut Pahor je pred dnevi napovedal, da se bo za dober namen ločil od svoje legendarne katrce. Obljubo zdaj uresničuje, avto ponuja na dražbi, ki se bo zaključila 15. februarja ob 12h. Celotna kupnina bo namenjena Inštitutu Zlata pentljica, ki združuje otroke, zbolele za rakom.

"Prodajam mojo veliko ljubezen, Katro, ki je bila z mano zelo dolgo. Zdaj se bova ločila, a ločitev ne bo težka. Odločil sem se, da celotno kupnino od prodaje namenim za dober namen. Za male junake, ki se borijo z rakom. Tako, kot sem bil s Katro skupaj veliko let, sem bil skupaj tudi s temi malimi junaki. In bom še naprej. Zato gre Katra od mene od srca," je v oglas zapisal četrti slovenski predsednik.

Pri omenjenem renaultu 4 letnika 1991 gre za izvrstno ohranjen primerek, za katerega je Pahor pred dnevi prejel tudi uradni certifikat, tako da je avto po novem vpisan v register starodobnih vozil. Zato ima tudi pravico do cenejšega zavarovanja in cestnine. 

Glede na fotografije merilnika je ravno prevozila mejo 95 tisoč kilometrov, po navedbah državnika pa njegov štirivaljnik s 25 kilovati na 100 kilometrov porabi 6,6 litra bencina.

Ima tudi radio s kasetnikom, rezervoar je skoraj poln.

Pahor je drugi lastnik avta, vseh sedem zadnjih tehničnih pregledov razen enega pa je opravil brez kakršnihkoli težav. 

Oglas za Pahorjevo katrco z vsemi fotografijami si lahko ogledate TUKAJ

Izklicna cena za avto je bila sicer postavljena na en evro, a se dobro ohranjeni primerki starodobnih katrc na nemškem Mobile.de prodajajo krepko prek 10.000 evrov. Ker gre dobesedno za predsedniški avto, bi bila končna kupnina, ki bo šla za dober namen, lahko še precej višja.  

Borut Pahor Slovenija Pahor se razhaja z zvesto spremljevalko

Renault 4 | Avtor: Doberavto Doberavto

"AMZS preverjeno"

Nekdanji predsednik avto prodaja prek oglasnika Dober avto. V ta namen so "katro" strokovnjaki AMZS temeljito pregledali in preverili morebitne napake ter dokumentacijo o njeni zgodovini. Vse je tako kot mora biti, zato je oglas opremljen s pripisom "AMZS preverjeno."

Na oglasniku je kot prodajalec naveden "Borut", poleg pa je stacionarna številka, na kateri njegovi sodelavci sprejemajo ponudbe. Ponudbe sicer sprejema tudi prek spletnega naslova borut.pahor@up-rs.si. Nekdanji predsednik bo vsak popoldan objavil trenutno veljavno ponudbo. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 8
  • radoslav_rale 06:48 06.februar 2023.

    Glede na to , da je rezervoar skoraj poln se splača dati za njo 40 000 E ...

  • radoslav_rale 06:46 06.februar 2023.

    Glede na to , da je rezervoar skoraj poln se splača dati za njo 40 000 ...

  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 02:51 01.februar 2023.

    Verjetno so ga v tej katrci posneli v akciji s kakšnim fantom, da ga je Janez potem celo brezhrbtenično "kariero" držal za jajca..