Magazin > VIP
68227 ogledov

Petra Kerčmar se 9. marca vsako leto spomni s težkim srcem

matjaž tanko Pop TV
Kako hitro čas teče ...

"Težko je verjeti, da je minilo že deset let, odkar nisi več z nami. Ja, bil je 9. marec 2013, ko si izgubil boj z boleznijo. Kolikokrat se spomnimo nate - Matjaž bi tako rekel, Matjaž bi gotovo to naredil takole, to bi pa Matjaž vedel ... Besede, s katerimi večkrat obudimo tvoje misli, šale, znanje, ki si ga velikodušno predajal mlajšim generacijam ..." so se na nekdanjega voditelja dnevnoinformativne oddaje 24ur, Matjaža Tanka, spomnili na Instagram profilu oddaje, na kateri so tudi zapisali, da se Petra Kerčmar, njegova dolgoletna sovoditeljica, na njegovo obletnico smrti spomni vsako leto.

"Takole je zapisala včeraj: 'Matjaž je bil res velik človek, veliko srce, pravi gospod, od katerega se je marsikdo lahko veliko naučil. Bil je prava enciklopedija znanja, ogromno sem se naučila od njega in še danes to upoštevam. Velikokrat se med oddajo spomnim: kako bi že tole izgovoril ali naredil Matjaž? Aha, tako in to je to. Bila sva odlična kolega, prijatelja, sodelavca in še danes ga zelo pogrešam. Ko so se kamere ugasnile, je bil Matjaž zelo zabaven, sproščen, prijeten za klepet. Znal se je pošaliti, tudi na svoj račun, vse je nasmejal v družbi  in takrat smo mi še "ta mladi" izkoristili vsako priložnost, da ga povabimo v našo družbo. Preprosto znal je, bil je, ostal bo v mojem spominu za vedno. Res velik človek.'" so v zapisu Tanku v spomin citirali Petro in dodali: "Počivaj v miru, dokler se tam nekje znova ne srečamo ..."

Za naš medij pa je Petra Kerčmar pred dvema letoma razkrila, da ji je Matjaž pokazal svoje zdravniške izvide. Dejala je, da je komaj zadrževala solze ... Več o tem tukaj.

 

Komentarjev 2
  • Ender3 15:05 09.marec 2023.

    Edino, kar je POPtv dobrega premogel. Vse kar gledamo in poslušamo danes je, komerciala v najslabšem pomenu besede..

  • Avatar Zoran
    StarMačk 12:28 09.marec 2023.

    To, da je bil Matjaž Tanko dejansko prava enciklopedíja znanja pove podatek, da je v slovenski različici kviza Milijonar eden izmed le šestih tekmovalcev, ki so do danes prišli do vrha in tudi pravilno odgovorili na zadnje postavljeno vprašanje. Če ...prikaži več se ne motim je Matjaž Tanko tekmoval v dobrodelni različici Milijonarja, denarni sklad pa je znašal še prvotnih 10.000 tolarjev, kasneje pa so ga povišali na 15.000, od tega pa je skoraj polovico pobrala država!?