Magazin > VIP
113 ogledov

Planinšek prijavil POP TV

Scena 19.08.13, franci planinsek, lepotni kirurg, foto: mediaspeed mediaspeed
Lepotni kirurg Franci Planinšek je od POP TV zahteval javno opravičilo, a ga ni dobil. Razmišljal naj bi o tožbi.

Lepotni kirurg Franci Planinšek naj bi razmišljal o tožbi proti naši največji komercialni televiziji. Razlog je Vid in Pero šov, v katerem so se norčevali tako iz njega kot tudi iz njegovega 14-letnega sina. "Prijava varuhu otrokovih pravic je napisana in na pošti. Kako se bom odločil naprej, bomo pa še videli. Otroka moram zaščiti. Zahteval sem le opravičilo, a so mojo zahtevo zavrnili, češ da je njihova pravica, da izvajajo iz tega satiro. A satira na račun mladoletnega otroka se mi zdi pa malo preveč ... /.../ Rekli so, da je Urška Čepin zdrapana, ker jo je Jakob operiral,“ je za Žurnal24 razložil Planinšek.

"Javno opravičilo ni potrebno"

Na POP TV smo naslovili vprašanje, zakaj se niso hoteli javno opravičiti Planinšku. "Format oddaje Vid in Pero šov vsebuje elemente parodije. Humor in karikiranje aktualne problematike sta tako sestavni del vseh oddaj kot tudi dela oddaje, v katerem sta omenjena g. Franc Planinšek in njegov sin. Ker je jasno razvidno, da gre zgolj za parodijo aktualnih dogodkov, smo mnenja, da javno opravičilo ni potrebno, kar smo pojasnili tudi g. Francu Planinšku,“ so razložili svojo odločitev.

Franci Planinšek se je po petindvajsetih letih moral posloviti od delovnega mesta v ljubljanskem kliničnem centru. Ker je v operacijsko sobo pripeljal sina, je bil odpuščen.

Komentarjev 7
  • Fulmmer 01:10 02.januar 2014.

    Tako je to, tud klepar se mora svojega posla naučit, najprej Yugote kleplje, pol pa šele na Mercedese....

  • mph 00:25 02.januar 2014.

    Ha, ha, ha, ... vsaj meni je članek polepšal večer. :-) Cca. 20 minut nazaj sem prebral "Rekli so, da je Urška Čepin zdrapana, ker jo je Jakob operiral,", pa se še vedno smejim. :-)))

  • Dušan Jakič 22:09 01.januar 2014.

    Zame so te Slovenske politične satire in parodije zelo mile ... Politiki nam dajo ogromno priložnosti, da se pošteno delamo norca iz njih.