Magazin > VIP
18365 ogledov

Po javnem napadu novinarke Ana Petrič udarila nazaj

ana petrič Media24
4. februarja 2024 je revija Jana v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma razglasila Slovenko leta 2023. Novinarka TVS Eugenijo Carl zmagovalka zmotila.

Letos so bralke in bralci Jane naslov Slovenke leta dodelili Ani Petrič, direktorici DEOS Centra starejših Notranje Gorice, ki "že devetnajsto leto s svojimi dejanji spreminja področje socialnega varstva". "Bori se za pravice starejših, za višje normative in boljše pogoje dela zaposlenih v domovih. Še predobro ve, kako je odraščati v pomanjkanju, na obrobju družbe, pa tudi, da je mogoče kljub preprekam v življenju marsikaj doseči, spremeniti in da nikoli ne smemo obupati. Zato danes izvaja številne aktivnosti in projekte, s katerimi pomaga starejšim. S projektom Mala pozornost za veliko veselje je v pisanju voščil že osmo leto zapored povezala in vključila vse generacije. Z akcijo Podarim nasmeh zbirajo oblačila – podarijo jih stanovalcem, Kraljem ulice, otrokom s posebnimi potrebami. Poskusno so uspešno izpeljali projekt Počitnice v zameno za prostovoljno delo. Eden odmevnejših je prvi vrtec v Centru starejših, ki ima na starejše neverjetno pozitiven vpliv. V jeseni načrtujejo tudi prvo medgeneracijsko glasbeno šolo. Ana izpolnjuje zadnje želje obiskovalcev in njena najnovejša ideja je 'željomobil', ki bo starostnike s svojci odpeljal še zadnjič na morje, v rojstno vas, gore … Vse to počne zato, da bo drugače, ko bomo mi starejši, pravi," so o njenih dosežkih zapisali v sporočilu za javnost.

Z zmagovalko se novinarka TVS, Eugenija Carl, ne strinja. Pravi, da se ji zdi Petrič neiskrena. "Pravi zmagovalec si, ko ne vložiš nič v samopromocijo in kompulzivno samohvalo," je zapisala na Facebooku in s to izjavo dvignila veliko prahu. Večina njenih sledilcev se z njo ni strinjala, nekateri so ji očitali, da jo razjeda zavist. Oglasila se je celo pevka Špela Grošelj, ki je sledilce pozivala, naj glasujejo za Petrič: "Ne morem se zadržati ob tej 'izjavi' ... Če se ne motim, ga. Carl, ste prav vi javno opozarjali na problematiko oskrbe starejših in z javnostjo delili vašo slabo izkušnjo z eno od negovalk. Zakaj torej cinizem ob zmagi Slovenke leta, ga. Ane Petrič, ki pa se srčno in iskreno že 20 let trudi na tem področju in lepša življenja mnogim strostnikom?" 

Carl je razložila, kaj točno jo moti:

carl | Avtor: Facebook Facebook

Petrič se je na kritike odzvala v komentarjih pod novinarkino objavo. "Eugenija Carl, lepo bi bilo, če bi mi dali priložnost in me spoznali, preden me sodite. Ampak razumem, nikoli ne bom vsem všeč. Moja samopromocija so ljudje, s katerimi sem in še delam, starejši, njihovi svojci, sodelavci, mnogi drugi, s katerimi sodelujem. Dejanja me definirajo, ne le besede. Razumem vas, da ste naperjeni proti vsemu, kar je povezano s starejšimi (domovi, zaposleni...) zaradi vaše slabe osebne izkušnje, sem vas brala, vendar nismo vsi enaki. Bi pričakovala, da boste ravno zaradi tega, kar ste doživeli, malo bolj razumeli, za kaj si prizadevam. Pa raje spodbujate nestrpnost in sodbo v "imenu ljudstva". Kakorkoli, to je vaše mnenje, večina in tisti, ki me poznajo, menijo drugače. In to je najbolj pomembno." "Moje mnenje nima nobene povezave z mojo izkušnjo," ji je na to odgovorila Carl.

 

Komentarjev 11
  • Kartaniga 22:37 27.februar 2024.

    Fehtanje glasov po notranjski. Samopromocija. Grožnje v smislu če ne boste glasovali bom izbrala plan B. Če nekaj počneš to počneš za sebe, iz srca. Da se pa tako ven mečeš je pa že prav noro.

  • Avatar jezeran
    jezeran 21:06 27.februar 2024.

    Slovenka leta bi lahko bila edino kakšna njena zaposlena, ki to opravlja. Ona samo vleče veliko plačo in nič ne dela

  • Kojak 17:05 27.februar 2024.

    Bom povedal iz lastnih izkušenj. Bil sem poleg enkrat pri nekem podobnem izboru in to več kot 10 let nazaj in smo na koncu seveda zmagali... kupovali smo remintendo revij (je cenejše), rezali kupone in jih izpolnjevali, kupili 20 SMS ...prikaži več kartic in sprogramirali SMS glasovanje, .... in še bi lahko našteval. HA HA HA slovenka leta, my ass.