Magazin > VIP
7218 ogledov

Podlo: To je resnica o Dianinem zloglasnem intervjuju

princesa diana Profimedia
BBC je napovedal preiskavo.

Brat pokojne princese Diane, Charles Spencer, je več tednov lobiral za to, da se razkrije resnica o pogovoru s princeso, ki ga je leta 1995 naredil BBC-jev novinar Martin Bashir. Njegova želja se bo izpolnila, saj je BBC napovedal preiskavo, ki jo bo vodil nekdanji sodnik John Dyson. "Gre za pomembno preiskavo. Zagotavljam, da bo natančna in poštena,“ je povedal Dyson, nekdanji sodnik na vrhovnem sodišču. 

Z zvijačo do intervjuja

Intervju za program Panorama si je ogledalo 23 milijonov ljudi. V njem je princesa Diana razkrila številne intimne informacije o svojem zakonu, spregovorila pa je tudi o bulimiji. Objava intervjuja spada med najbolj temne trenutke kraljeve družine, ki je poskušala vse težave z Diano pomesti pod preprogo.

Charles Spencer sedaj trdi, da je Bashir do intervjuja prišel z nečednimi prijemi, s katerimi si je priboril Dianino zaupanje. BBC se je oktobra opravičil, ko je bilo ugotovljeno, da je novinar s ponarejenimi bančnimi izpiski, ki naj bi dokazovali, da so člani dvora za informacije o Diani od medijev dobivali honorar, pritiskal na Charlesa Spencerja, naj ga predstavi sestri.

Novinar naj bi poleg tega Diani povedal, da so ji v palači prisluškovali in na njen avtomobil namestili sledilno napravo. Proti njej naj bi se zarotili celo njeni varnostniki. Princesa mu je verjela in pristala na intervju.

princesa diana | Avtor: Profimedia Profimedia

Bashir se na obtožbe ni odzval, saj je hudo bolan. Za njim je poseg na srcu, poleg tega pa se je okužil s koronavirusom. 

Direktor BBC-ja, Tim Davie, je povedal, da želi izvedeti, kaj se je dogajalo "pred, med in po intervjuju". Preiskava se bo začela takoj, je obljubil Davie in dodal, da bo objavil njene rezultate, ko bo delo končano.

Spencer se je javno pritožil šele sedaj, ker je pred kratkim izvedel, da je BBC vedel, kakšnih prijemov se je posluževal Bashir in to pomagal prikriti. Oglasi se je tudi princ William in povedal, da neodvisna preiskava pomeni korak v pravo smer.

princesa diana | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.