Magazin > VIP
836 ogledov

Presenečenje v primeru igralca Jussieja Smolletta

Jussie Smollett
Tožilstvo je predstavilo svojo odločitev.

Tožilstvo v Chicagu je presenetljivo odstopilo od obtožnice proti 36-letnemu igralcu Jussieju Smollettu, ki je bil obtožen lažne prijave napada iz sovraštva. Policijska preiskava je ugotovila, da je Smollett sam režiral napad dveh domnevnih podpornikov predsednika Donalda Trumpa nanj.

Obtožnica, ki jo je sestavilo tožilstvo, je obsegala 16 točk, a se je zdaj odločilo od primera odstopiti. Ne le to, igralcu so povsem zbrisali kazensko kartoteko. Pravni analitiki so prepričani, da je tožilstvo ugotovilo, da ne more zmagati v sodnem procesu, zato je od primera odstopilo. 

Zanimivo je tudi, da je Smollett messtu Chicagu prepustil varščino, ki jo je odštel, da do sojenja ostane na prostosti. Znesek 10.000 dolarjev za igralca v televizijski seriji Empire ni velik, vendar pa ni za odmet, glede na to, da mu je šla po obtožnici kariera po zlu. Producenti so ga namreč izbrisali iz dveh zadnjih epizod serije.

 

Odvetniki razglasili zmago

Njegovi odvetniki so razglasili popolno zmago in skušali razložiti, da je Smollett žrtev napada, iz katere so naredili storilca na podlagi lažnih in neprimernih izjav, ki so povzročile neprimerno hitenje v sklepe. Odvetniki opozarjajo, da gre za nov dokaz, da ne gre hiteti s sklepi in soditi primera v javnosti. Varščino naj bi pustil mestu, ker želi celotno zadevo pustiti čim prej za sabo.

Policijska preiskava je odkrila, da je Smollett sam sebi pisal grozilna pisma ljudi, ki sovražijo temnopolte in homoseksualce in navijajo za predsednika ZDA. Ogorčenje po domnevnem napadu je bilo veliko, dokler policija ni odkrila, da je Smollett plačal dvema temnopoltima silakoma iz Afrike za zrežiran napad 29. januarja.

Policija je odkrila, da je Smollett fantoma plačal 3500 dolarjev in to celo nespametno s čekom. Ameriški komiki so imeli s tem veliko dela, skupaj z dejstvom da je Smollett za napad Trumpovih podpornikov izbral dva temnopolta priseljenca.

Po odločitvi tožilstva je igralec stopil pred medije in dejal, da je z odločitvijo zadovoljen. Zahvalil se je vsem, ki so ga podpirali in še enkrat dejal, da česa takega ne bi storil. 

Kot poroča ameriški portal TMZ, pa naj bi igralca še vedno preiskovali zaradi grozilnega pisma, ki naj bi si ga poslal sam sebi. Preiskavo, ki naj bi dala odgovor na to, kdo je pošiljatelj pisma, vodi FBI. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.