Magazin > VIP
3100 ogledov

Prinaša nesrečo: Tega diadema kraljeve glave ne nosijo več

kraljica Profimedia
Heese Strawberry Leaf Tiara je diadem, ki naj bi nekaterim modrokrvnežem prinesel nesrečo.

Kraljeve glave se ob posebnih priložnostih zelo radi okitijo z dragulji iz družinske zakladnice, kjer se najde tudi veliko diademov.
Na enem pa se že več let nabira prah. Gre za diadem Heese Strawberry Leaf Tiara, ki naj bi prinašal nesrečo.

Princ Albert je ta kos nakita podaril hčerki, princesi Alice, ob njeni poroki, ki pa je Albert ni dočakal. Umrl je nekaj dni pred veselim dogodkom. Alice ni dočakala visoke starosti. Umrla je, ko ji je bilo 35 let. Zanjo in za njeno hčerko Marie je bila usodna davica. Alice je sicer imela sedem otrok. Med rusko državljansko vojno sta umrli dve hčerki, en otrok pa je padel skozi okno. Po njeni smrti je diadem podedoval njen sin Ludvik von Hessen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Yeni Hesap (@yyhesap063) on

Njegov zakon z Victorio Melito von Sachsen-Coburg und Gotha je bil poln tragedij. Za njuno najstarejšo hčerko je bil usoden tifus, njun drugi otrok pa se je rodil mrtev. Leta 1901 sta se ločila, piše Gala. V njegovem drugem zakonu z  Eleonore zu Solms-Hohensolms-Lich sta se mu rodila dva sinova. Georg Donatus je diadem dobil v dar, ko se je poročil z grško princeso Cecilio, sestro princa Philipa, moža kraljice Elizabete II. Par je imel tri otroke, a družinska idila ni trajala dolgo. Georg je bil z dvema sinovoma in nosečo ženo na poti na bratovo poroko v London, kamor pa ni prispel, saj je letalo strmoglavilo.

Diadem je podedovala Georgova hči Johanna, ki jo je po tragediji posvoji Georgov brat Ludvik. A kruta usoda je po družini udarila še enkrat. Johanna je zaradi meningitisa umrla v starosti treh let.  

Diadem je ostal pri Ludviku, ki ga je podaril ženi, ki pa ga menda nikoli ni nosila. Po njeni smrti je prišel pod okrilje družinske fundacije.

Ne zamudi prvega dela šova JONGLAA STAR.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.