Magazin > VIP
4673 ogledov

Princ William kljub ženini bolezni na družabnem dogodku leta

Hugh Grosvenor
1/7
Profimedia
Poročil se je najbolj zaželeni moški v Britaniji.

Poročil se je Hugh Richard Louis Grosvenor (33), sedmi vojvoda Westminstrski, britanski aristokrat in poslovnež. Grosvenor je eden najbogatejših ljudi v Veliki Britaniji, svoj naslov in posestvo Grosvenor, ki je bilo ocenjeno na 9 milijard funtov, je leta 2016 podedoval od svojega očeta. Hugh je krščenec kralja Karla in boter princa Georga ter eden najbližjih prijateljev princa Williama, ki je bil seveda prisoten na poroki. Britanski mediji pišejo, da celo v vlogi poročne priče. 

Vojvoda se je poročil z Olivio Henson (31), ki ima prav tako aristokratske korenine, poroka pa je bila družabni dogodek leta za britansko elito in skoraj kraljevska, tako po razkošju kot seznamu eminentnih svatov. Par se je poročil v katedrali Chester, med 400 gosti sta bila svata tudi princ William in princesa Eugenie.

Na najbolj kraljevski nekraljevski poroka leta je nevesta nosila poročno obleko in tančico britanske poročne oblikovalke Emme Victorie Payne z ročnim vezenjem, ki je posnemalo tančico njene praprababice iz leta 1880. Svoj poročni videz je dopolnila s tiaro Faberge Myrtle Leaf, ki je bila narejena za neveste iz Grosvenorja in je v družini Grosvenor že od ustanovitve leta 1906.

Hugh, ki je postal vojvoda Westminstrski, ko mu je leta 2016 umrl oče, je dolgo veljal za enega najbolj zaželenih samcev v Veliki Britaniji, preden se je leta 2023 zaročil z Olivio, saj je neto premoženje njegove družine ocenjeno na 12,8 milijarde dolarjev, zaradi česar je najbogatejša oseba v Združenem kraljestvu in 14. najbogatejši na svetu, glede na seznam bogatašev The Sunday Timesa 2024.

Hugh, ki ima tri sestre, je tesen prijatelj princa Williama, zato nikogar, ki pozna obe družini, ni presenetilo, ko ga je William izbral za botra svojemu sinu. Vojvoda je študiral na Oxfordu in takoj po študiju začel delati v očetovem podjetju, ki se ukvarja z zeleno energijo. "Hugh je z obema nogama trdno na tleh. Res je prijazen fant," ga opišejo znanci.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice