Magazin > VIP
7097 ogledov

Princesa pet let po tragediji: Usode si ne moreš izbrati

princesa mabel
Nizozemska princesa Mabel o pogovoru, ki ga je imela s soprogom le nekaj dni pred njegovo nepričakovano in tragično smrtjo.

Nizozemska princesa Mabel, žena tragično preminulega nizozemskega princa Johana Frisa, je v pogovoru za revijo Linda spregovorila o enem od zadnjih pogovorov, ki ga je imela s soprogom.



Princ je umrl leta 2013, in sicer po smučarski nesreči v Avstriji, kjer ga je zasul plaz. Pod snegom je bil več kot 15 minut, zaradi česar je utrpel možganske poškodbe in padel v komo. Umrl je leto in pol po nesreči. 



Mabel je sedaj razkrila, da se je v tistem času intenzivno ukvarjala z organizacijo “Girls Not Brides”, ki se ukvarja s prisilnimi porokami deklic v Indiji. O tej temi se je s soprogom in taščo pogovarjala tudi med smučanjem v Lechu. “Takrat mi je Friso rekel: ‘Ukvarjaš se s pomembno temo. Tega ne smeš nikoli opustiti.’ Začutil je mojo strast in me podprl v želji, da naredim pozitivno spremembo. Tistega večera mi je izrekel ogromno podpore.”

Friso Johan pogreb  | Avtor: EPA EPA


Le nekaj dni pozneje se je Friso ponesrečil. Dočakal je le 44 let. V tistem času je Mabel tolažbo našla pri njunih otrocih, družini in prijateljih ter tudi v svojem delu. Pri tem se je mnogokrat spomnila na besede svojega moža, s katerim se je veliko pogovarjala tudi o smrti. “O tej temi sva se veliko pogovarjala, ker sva oba izgubila očeta. Upala sva, da bo drugi, če se enemu od naju kaj zgodi, po smrti partnerja spet našel srečo.”

In Mabel je spet našla srečo. “Usode si ne moreš izbrati, lahko pa vplivaš na to, kako se boš z njo spopadel.” Princesa še pravi, da je bil princ ljubezen njenega življenja in da ga bo vedno pogrešala. “Bolečina danes ni več tako pogosta. Brezno ni več tako globoko …” je še dodala.

princ friso Magazin Prinčev grob morajo varovati
 
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.