Magazin > VIP
28 ogledov

Ribičeva se z Gwyneth delno strinja

Rebeka Dremelj Karneval skladba Unico
Tanja Ribič in Rebeka Dremelj o usklajevanju dela in materinstva.

Ko je Gwyneth Paltrow v intervjuju povedala, da je vsakodnevno pisarniško delo veliko lažje usklajevati z materinstvom kot z dolgimi snemalnimi dnevi, je ujezila malo morje mamic. Kaj pa o tem pravita naši estradnici?

Skupni zajtrki, dolge počitnice ...

Tanja Ribič | Avtor: Mediaspeed.net Mediaspeed.net
"V gledališču je bilo najtežje to, da so moje punčke jokale, ko sem zvečer odhajala na predstavo. Treba se je dogovarjati, družina pa ti mora pomeniti največ, da lahko ostaneš skupaj," pravi igralka Tanja Ribič, ki obenem priznava, da ima tudi igralski poklic svoje prednosti: "Če nisi preveč ambiciozen, ti omogoča tudi kakšne prednosti. Skupni zajtrki, dolge počitnice … so tudi plusi. Je pa res, da se zato nisem želela toliko angažirati v tujini oziroma sem se večinoma le pri tistih projektih, kjer gre lahko družina s teboj. Zdaj je že malo lažje, ko sta punci večji. Se izmenjujeva, tako da nista nikoli prepuščeni sami sebi. Je pa res, da če kam grem, nikoli ni prvo veselje do dela, temveč skrb, ali bosta šli lahko punčki z mano."

Tanja se tako le delno strinja z Gwyneth, da imajo mame, ki so zaposlene v pisarnah, lažjo nalogo: "Zagotovo, če ima delovne obveznosti takrat, ko so vrtci odprti. Vsekakor," a dodaja: "Da bi za razpad družine krivil kariero? To je malo napačna interpretacija razkrajanja osnovne celice."

Konec tedna kot zombi

"Bosanci imajo zelo dober rek, in sicer, da so vsakemu njegove muke najtežje. Tudi sama bi rekla, da je moj posel najtežji in da najtežje usklajujem šovbiznis in materinstvo, če boste vprašali mojo prijateljico, ki dela na občini, bo pa rekla, da je njej najtežje. Mislim, da tisti ljudje, ki nismo poskusili enega in drugega, dejansko ne moremo soditi drugih, če nismo obuli njihovih čevljev in korakali njihove poti. Govorim lahko predvsem zase," pravi pevka Rebeka Dremelj, ki je mama postala pred letom in pol: "Že pred otrokom sem zelo veliko delala in imela zelo malo prostega časa, zdaj pa enostavno res ne vem, kaj je prosti čas. Z nastopov pridem ob petih zjutraj, ta mala pa se zbudi ob sedmih, tako naslednji dan naokoli hodim kot zombi. Dejansko je težko usklajevati, a vse se da, če se hoče. Je pa res, da sem v zadnjem letu in pol, odkar imam otroka, že dvakrat zapadla v stanje, ko sem si rekla: 'Kaj bi dala, da bi lahko živela normalno življenje.' S tem mislim na 8–10-urni delovnik, normalno plačo in to, da sem doma lahko samo mama in se ne ukvarjam še s poslom. Po drugi strani pa danes normalnega delovnika ni več."

Seveda pa Rebeka v svojem poslu vidi tudi prednosti. "Prednost mojega posla je v tem, da si lahko sama krojim svoj čas in da sem lahko z otrokom takrat, kadar želim. Nisem je dala v varstvo ali vrtec in ni lepšega kot jutra z njo, ko nisem vezana na uro. V letu in pol je bilo tudi zelo malo večerov, da je nisem dala spat. Mislim, da imam veliko več plusov kot mame, ki delajo po osem ur. Je pa res, da ga čez vikende bolj nasrkam kot druge," pravi Dremljeva in dodaja, da je Gwyneth Paltrow zadnja, ki lahko jamra: "Če drugega ne, ima vsaj finance, da ji ni treba likati, kuhati in pospravljati. Naj pride v Slovenijo, sem prepričana, da bo našla kakšno gospodinjo, ki ji bo z veseljem pokazala, kako se določenim stvarem streže."

Komentarjev 4
  • Darko Gavric 13:51 07.april 2014.

    tuje je boljše ne

  • 1111 10:10 07.april 2014.

    ...obema dat 500€ in izmensko delo v fabriki, pol naj govorijo...dokler so razvajenke in špilajo gospe, so lahko samo tiho...ko ko ko ko ko ...

  • patron 08:46 07.april 2014.

    rebeka napram gwyneth.........buhahahaha.....tud ribička ne, naša mala klinika je njen presežek......ahahaha.......kdo sploh gleda te kozlarije džurotove.....