Magazin > VIP
23 ogledov

Saša Lendero: Lahko vas je sram!

saša lendero Facebook
Saša Lendero je jezna na ljudi, ki v teh mrzlih dneh pozabijo na dobrobit živali.

Kot je znano, je pevka in televizijska voditeljica Saša Lendero velika zaščitnica živali. Pred nekaj dnevi je z mamo obiskala zavetišče in zapuščenim živalim prinesla brisače, odeje in hrane. "Lepo nama je bilo, ko sva videli, kako lepo so oskrbljene živali. Slikala sem se tudi z muckom Zakom, ki je brez ene nogice in zdaj sem izvedela, da je mali očarljivček našel nov dom! Jupiiii!!! Vesela sem!!!!“ je zapisala na Facebooku.

Je pa njeno veselje skalil komentar enega od njenih virtualnih prijateljev, ki jo je podučil, da so živali že od nekdaj živele na prostem, tudi pozimi, in da v bistvu ne potrebujejo toliko oskrbe, kot poudarjajo zaščitniki živali.

"Res? Na meter dolgi verigi, brez možnosti, da bi si poiskale zavetje? Ograjene v boksu, brez možnosti, da bi se gibale in ogrele? Z zmrznjeno skodelo vode... Lahko vas je sram! Samo za informacijo, saj vas zanima, zakaj se ne zavzemamo za ljudi - Pri nas doma smo se vsi odpovedali obdarovanju! Raje smo s hrano, darilci in potrebnim obdarili družino, ki je to zelo potrebovala. Spomnili smo se tudi na brezdomce z nekaj sladkimi darili, toplimi odejami in oblačili. Prav tako smo nakupili nekaj hrane in nabrali ležišča za zapuščene živali in jih odnesli v Lj. zavetišču. KAJ STE PA VI STORILI DOBREGA?“ se je ujezila Saša.

Komentarjev 6
  • Margity Tedea 19:15 11.januar 2015.

    ... gre tako zelo za nohte, da so ti otroci potem na mrzlem in lačni. Mnogi ljudje bi se lahko z malce pameti izognili tistim najhujšim situacijam (zakajimajo najrevnejše družine vedno po 9 ali 15 otrok...?), če je pa v ...prikaži več stiski domača žival, JE VEDNO KRIV ČLOVEK. Otrok lahko vsaj komu potoži, če je lačen, zrzuje in nima osnovnih stvari. Živla pa niti tega ne more. Dejstvo, da nekdo nima denarja, da bi pomagal živalim, še ne pomeni, da je zato upravičen pljuvati po tistih, ki to možnost imajo in skušajo pomagati.

  • Margity Tedea 19:12 11.januar 2015.

    Mislim, saj razumem, da ste eni bedaki in da si ne morete pomagat. Ampak vseeno, no ... Tale članek ni o tem, koliko ona zasluži in kako ona poje. Pač pa o tem, da bi lahko za živlai bolje skrbeli ...prikaži več (ne glede na to, kakšno plačo imamo) in pa da se mora marsikdo še osvestiti o tem, kako je z živalmi potrebno ravnati, še zlasti pa pozimi. In to je vse hvale vredno. Ne samo da jim je pomagala materialno, ker jim pač lahko (tudi jaz pomaga in dajem za živali vska mesec, pač lahko, a ne ...), ampak je še opozorila na problematiko. Vi pa tukaj neka klamfate in ste cinični do amena in seveda eden bolj pameten od drugega. Ker op ne vem kakšni logiki, a če ti njeno petje ni všeč, potem ti ni treba skrbeti za živali ali kaj?Kar se pa tiče lačnih otrok in družin, ki še za svoje otroke nimajo: za zdaj še obstaja ta majčkena razlika (pri nekaterih res ni velika, ampak vseeno ...), da živali ne znajo poskrbeti za svojo kontracepcijo, ljudje bi pa morali znati. Še zlasti če jim

  • se_eden 13:51 03.januar 2015.

    enkrat je en moj sodelavec na podobno vprašanje odgovoril, " na neumno vprašanje, neumen odgovor" in še to, trg je tisti, ki določa ceno in dokler so njeni oboževalci pripravljeni plačati, zakaj ne. in ja, tudi to je družbena odgovornost, ...prikaži več da del tega denarja podari v humanitarne namene, ker se zaveda, da nimajo vsi takšne sreče, talenta v življenju...