Magazin > VIP
0 ogledov

Schwarzi želi postati predsednik

Arnold Schwarzenegger FameFlynet
Igralec Arnold Schwarzenegger si želi čez tri leta postati ameriški predsednik.

66-letni igralec, ki se je rodil v sosednji Avstriji, si prizadeva, da bi spremenil zakon, ki sedaj določa, da lahko ameriški predsednik postane samo Američan. "Arnold Schwarzenegger odkrito govori o tem, da skuša spremeniti ustavne zakone, da bi lahko kandidiral za predsednika leta 2016. Pripravljen je vložiti vse potrebne dokumente, da spremeni pravila zakona," je povedal vir za New York Post.

Ustavni zakon prepoveduje, da predsednik postane oseba, ki se ni rodila v Združenih državah Amerike. Vsa dopolnila zakona morata odobriti kongres in senat in sicer z dvotretjinsko večino, glede na to, da je Schwarzenegger postal ameriški državljan leta 1983, pa bo skušal narediti vse, da mu uspe.

Igralec je znan po tem, da ima veliko željo biti v politiki. Leta 2003 je zmagal na volitvah in postal kalifornijski guverner. Po dveh mandatih se je vrnil pred filmske kamere.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.