Magazin > VIP
7528 ogledov

Sestra Celine Dion opisala grozljive simptome zvezdničine bolezni

celine dion Instagram
Sestra pevke Celine Dion pravi, da ji nikakor ne morejo pomagati.

Celine Dion je decembra lani razkrila, da trpi za neozdravljivo in redko nevrološko motnjo, imenovano sindrom otrdelosti (sindrom Moersch-Woltman). Za bolezen, ki prizadene eno na milijon oseb, je značilna togost mišic trupa in udov ter povečana občutljivost na dražljaje, kot so hrup, dotik in čustvena stiska, kar lahko sproži mišične krče.

K njej se je pred kratkim preselila sestra Claudette (74), ki je za Hello! Canada povedala, da je njena slavna sestra močna ženska, ki dela vse, kar je v njeni moči, da bi okrevala. "Gre za bolezen, o kateri ne vemo veliko. Ima krče, ki jih je nemogoče nadzorovati. Veste kako je, ko človek poskoči sredi noči, ker ga je v nogi zagrabil krč? Malo spominja na to, samo da so krči v vseh mišicah. Zanjo ne moremo narediti veliko," je povedala in dodala, da ne najdejo zdravil, ki bi ji pomagala. 

Za Le Journal de Montreal pa je 74-letnica dejala, da Celine potrebuje predvsem počitek. "Vedno naredi več, kot bi smela. Vedno poskuša biti najboljša. Nato prideš do točke, ko ti srce in telo poskušata nekaj povedati. Pomembno je, da jima prisluhneš."

Pevka je odpovedala turnejo in se posvetila zdravju. S sinovi živi v Las Vegasu, kjer zanjo skrbi "odlična ekipa zdravnikov" in strokovnjak za športno medicino. "Držimo pesti, da najdejo zdravilo," je še dodala Claudette. To Celine in vsem, ki se borijo s to boleznijo, želimo vsi. 

Komentarjev 3
  • Avatar MS
    MS 10:45 09.februar 2024.

    Boschtjan, "cepivski strup" je v bistvu paničen strah vas antivaxerjev pred cepivi! Zaradi svoje neizobraženosti ste lahek plen tvorcev raznih abotnih teorij zarote! Ta strah uničuje vaš razum! Žal !!!

  • T_rex 14:32 10.september 2023.

    Eh kakšna cepiva neki; vse je v glavi... malo manj naj se sekira & več giblje/dela v naravi, na Soncu po smrti moža.

  • Boschtjan Zupanchich 14:17 10.september 2023.

    Ja, cepivski strupi delujejo učinkovito in zanesljivo, ... uničujejo Vse po vrsti .... Žal !!!