Magazin > VIP
11435 ogledov

Smrt v gasilskem domu: Umrla zvezda serije Gorski zdravnik

Siegfried Rauch
Umrla nemška televizijska legenda, znana po seriji Gorski zdravnik in Sanjska ladja.

V 86. letu starosti je umrl Siegfried Rauch, nemški televizijski zvezdnik, najbolj znan po seriji Sanjska ladja, v kateri je igral kapetana Paulsena. 85-letnik je v mestu Obersöchering, kjer živi, obiskal gasilski dom, kjer se je nenadoma zgrudil in padel po stopnicah. Kljub hitri pomoči ga niso mogli rešiti. Umrl je še na kraju nesreče.

Tamkajšnje oblasti so sprva predvidevale, da je bil zanj usoden padec, obdukcija pa je pokazala, da mu je odpovedalo srce.

Rauch je zaslovel z nemško kultno serijo Sanjska ladja, v kateri je igral 14 let (1999-2013), njegova kariera pa se je začela že v sedemdesetih letih, in sicer s filmom Le Mans s Stevom McQueenom. Nazadnje pa je nastopil v nadaljevanki Gorski zdravnik, v kateri je igral dr. Romana Melchingerja.

Pravijo, da mu je vloga kapetana v Sanjski ladji zelo ustrezala, saj je v bistvu igral samega sebe – veselega, prijaznega, ustrežljivega in srčnega moškega. Zvezdnik je za seboj pustil ženo Karin in dva odrasla sinova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.