Magazin > VIP
14 ogledov

So hollywoodske klinike neučinkovite?

skupinska terapija zdravljenje Shutterstock
Mnogi se sprašujejo, ali so klinike za odvajanje dovolj učinkovite pri zdravljenju slavnih oseb.

V pisarni losangeleškega okrožnega mrliškega oglednika še vedno preiskujejo skrivnostno smrt igralke Lise Robin Kelly, ki je umrla pred dvema tednoma. Podrobneje si namreč ogledujejo prestižno kliniko za odvajanje Pax House, kjer je igralka, ki je bila znana po vlogi v seriji Oh, ta sedemdeseta, zaspala v spanju.

Na kliniki je na voljo veliko aktivnosti, med drugim joga, terapija z glasbo in umetnostjo, za izvrstne obroke pa skrbijo kuharski mojstri.

Viri pravijo, da so po navadi tovrstne klinike precej precenjene. Za usluge pacienti v povprečju plačajo od 30 do 90 tisoč dolarjev na mesec, medtem ko zdravniki za zdravljenje velikih zvezdnikov na dan pospravijo v žep okoli 10 tisoč dolarjev. Samo za primerjavo, običajne klinike drugod po državi za enake storitve računajo le 4 tisoč dolarjev.

V javnost so pricurjale izjave, da kljub temu, da lastniki tovrstnih klinik trdijo drugače, v teh ustanovah pogosto kršijo pravila za zvezdnike in osebe, ki imajo veliko denarja. "Pomembneje jim je, da imajo na svoji kliniki nekega zvezdnika, kot to, da se ta oseba pozdravi. Zato jim dovoljujejo, da lahko preskočijo skupinska srečanja in dobivajo takšne ali drugačne dovolilnice," je povedala Anna David, direktorica spletne strani AfterPartyChat.com, ki se ukvarja z odvisnostjo.

Zvezdniki z globokimi žepi imajo tako tudi več svobode, lahko se prosto gibljejo, uporabljajo mobilnike in računalnike, dobijo posebno dietetično hrano, sprejemajo obiske, in imajo celo lahko spolne odnose z drugimi pacienti.

A zdravnica, ki dela na kliniki Constance Scharff na Malibuju, kjer je pred kratkim zdravila Lindsay Lohan, trdi, da vse paciente obravnavajo na enak način. "Želimo, da se naši gostje počutijo kot v luksuznem hotelu ter da jim izpolnimo vse potrebe in želje, da se lahko osredotočijo na zdravljenje. Kljub temu, da je videti kot terme, je center za zdravljenje. Ker ima vsak posameznik točno določeno zdravljenje, se dnevi zato razlikujejo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.